Волонтери передали столичним лікарям реанімобіль для перевезення поранених військових

Волонтери передали столичним лікарям реанімобіль для перевезення поранених військових.

Волонтери передали столичним лікарям реанімобіль для перевезення поранених військових. Фото: Благодійний фонд "Трушна победа"

Події
25 липня 2022 22:43

Благодійний фонд "Трушна победа" передала столичному Центру інноваційних медичних технологій машину швидкої допомоги, яка перевозитиме поранених військовослужбовців із різних регіонів України. Для цього волонтерами було зібрано 32 тисячі євро. Автомобіль укомплектований усім необхідним, зокрема, кисневим апаратом, дефібрилятором та реанімаційною технікою.

Як повідомляють волонтери фонду, для покупки машини швидкої допомоги Mercedes Sprinter вдалося зібрати 32 тисячі євро. Перед тим, як вручити її медикам, технічний стан автомобіля вдосконалили, адаптували його і відповідно укомплектували. Машину швидкої допомоги волонтери купили у голландського фонду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Автомобіль можна використовувати як швидку допомогу для перевезення хворих навіть у дуже тяжкому стані. Він оснащений кисневим апаратом, дефібрилятором, ношами та іншим необхідним реанімаційним обладнанням. Сучасніше за цю машину могло бути лише спеціалізоване авто для перевезення трансплантаційних органів, зазначив директор Центру інноваційних медичних технологій, доктор медичних наук Іван Тодуров.

Волонтери передали столичним лікарям реанімобіль для перевезення поранених захисників.Волонтери передали столичним лікарям реанімобіль для перевезення поранених захисників. Фото: Благодійний фонд

Волонтери передали столичним лікарям реанімобіль для перевезення поранених захисників.Волонтери передали столичним лікарям реанімобіль для перевезення поранених захисників. Фото: Благодійний фонд

Співзасновник фонду "Трушна победа" Андрій Потійко каже, що придбати машину для лікарів вирішили після звернення пораненого захисника України, який просив перевезти його з Києва до Львова. Хлопець повернувся з передової та потребував лікування у Львівській лікарні швидкої допомоги. Він звертався за допомогою у перевезенні до кількох медичних закладів, але безкоштовно перевезти його на захід ніхто не погодився.

– Ця історія нас сильно зачепила, і ми вирішили придбати та передати відповідальним надійним спеціалістам реанімобіль для реалізації таких запитів, – розповів волонтер.

Лікарі будуть використовувати надану машину для перевезення важких хворих між областями, а також для обслуговування своїх пацієнтів у Києві та області. За потреби її можуть надати і на передову, щоб забирати звідти поранених бійців та везти їх до необхідного медичного пункту.

Благодійний фонд "Трушна победа" - це українські молоді підприємці, які надають допомогу громадянському населенню, вимушеним переселенцям, військовим та теробороні, іншим волонтерам та навіть тваринам. Нині у команді працює вже понад 50 осіб.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у разі бойових дій у Києві мирні громадяни не залишаться без продуктів. Влада міста безкоштовно забезпечуватиме мешканців продуктами тривалого зберігання. Їх можна буде отримати на підставі письмової заяви особи чи її представника. Які документи потрібно мати для цього - читайте тут.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах