У Києві почали висаджувати "зелені фасади": де саме

У Києві почали висаджувати "зелені фасади": де саме.

У Києві почали висаджувати "зелені фасади": де саме. Фото: unsplash.com

Події
26 липня 2022 14:46

У Києві розпочали реалізацію проекту з вертикального озеленення будівель. До ініціативи вже приєдналися у Солом'янському та Дарницькому районах Києва.

Як раніше писав Vgorode, таким чином збільшиться площа зелених насаджень у столиці. Цей формат давно практикується у багатьох європейських країнах. Для озеленення використовують виноград Вічі. Він ідеально підходить для великих площ огорож, непривабливих бетонних блоків, огорож та стін. За допомогою вусиків виноградна лоза легко чіпляється за стіни та не потребує особливої опори. Також його легко вирощувати і він дуже швидко росте – на рік на 1-3 метри.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Першу "партію" винограду висадили 12 липня біля будівлі Управління екології та природних ресурсів КМДА. Докладніше про його користь можна почитати за посиланням.

Через десять днів, 22 липня, 50 саджанців винограду передали Солом'янській райдержадміністрації, Управлінню освіти на вулиці Пітерській, 12 та керуючій компанії Солом'янського району на вулиці Мацієвича. Комунальники обіцяли розпочати посадку рослини того ж дня, зазначив голова Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

У Києві почали висаджувати У Києві почали висаджувати

Після цього планували зайнятися вертикальним озелененням шкіл, адміністративних будівель та житлових будинків у цьому районі. Зокрема, "Хмарочос" пише, що саджанці вже висадили біля виробничої бази на вулиці Хороброго. Найближчим часом виноград з'явиться біля дитсадків на вулицях Ушинського (№374), Антонова (№350), Донецької (№651) та біля шкіл на вулицях Світличного (№149), Тихого (№229) та Тупикова (школа-дитсадок "Сяйво" ").

У Києві почали висаджувати У Києві почали висаджувати

А сьогодні, 26 липня, ще 50 саджанців винограду Вічі передали Дарницькій райдержадміністрації, Управлінню освіти та керуючій компанії Дарницького району. Частину вже висадили біля будівлі Дарницької РДА, решта незабаром з'явиться біля адмінбудівель, школи та житлових будинків.

У Києві почали висаджувати У Києві почали висаджувати

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах