Як у Києві відзначатимуть День української державності

Як у Києві відзначатимуть День української державності.

Як у Києві відзначатимуть День української державності. Фото: www.radiosvoboda.org

Події
26 липня 2022 22:04

У четвер, 28 липня, у Києві вперше відзначатимуть День української Державності. Недивлячись на воєнний стан, у столиці пройде низка негучних урочистих заходів, адже, за словами президента України Володимира Зеленського, російські окупанти не можуть завадити нам святкувати найголовніші державні свята. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що рішення про запровадження Дня української Державності було прийняте ще 31 травня. Це свято буде відзначатися в один день з Днем хрещення України-Русі. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відзначення свята триватиме не один день: урочисті заходи пройдуть 28 липня, а протягом року будуть реалізовуватися громадські ініціативи, спрямовані на зміцнення української єдності та позитивного іміджу України у світі.

Департамент суспільних комунікацій КМДА розповів про ряд заходів, які пройдуть у Києві з нагоди нового свята.

28 липня в усіх районах міста відбудуться урочисті церемонії підняття Державного прапора України. Також триватиме покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків, пов'язаних з видатними діячами українського державотворення, борцями за незалежність України, загиблими учасниками Революції Гідності, АТО та учасниками заходів із забезпечення національної безпеки та оборони.

Окрім цього, у столиці встановлять інформаційно-довідкові стенди і конструкції про борців за незалежність України та учасників національної безпеки та оборони.

Міська влада також буде сприяти реалізації громадських ініціатив, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідацію суспільства, розвиток міжнародних зв’язків, поширення інформації і знань про Україну, утвердження її позитивного іміджу у світі.

Святкування Дня української Державності в один день зі святом Хрещення України-Русі прокоментував митрополіт ПЦУ Епіфаній під час освячення хреста, який буде встановлено на куполі Софії Київської.

За його словами, таке рішення було прийнято невипадково. Українці мають славетну історію, яку повинні знати і добре пам’ятати. Тож відзначати два свята в один день має на меті ще і створювати історію, пам'ятаючи про наших предків.

Раніше ми розповідали, куди можна піти у Києві 25-29 липня. Наші журналісти традиційно підготували для вас підбірку найцікавіших заходів тижня у столиці.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах