У додатку "Дія" може з'явитись бронь IT-спеціалістів від мобілізації

У додатку "Дія" може з'явитися броня IT-фахівців від мобілізації.

У додатку "Дія" може з'явитися броня IT-фахівців від мобілізації. Фото: diia.gov.ua

Події
31 липня 2022 23:14

Нова ініціатива Мінцифри дозволить у тижневий термін бронювати працівників у сфері ІТ по всій Україні.

На даний момент процедура займає набагато більше часу – близько трьох тижнів, скоротити її дозволить автоматизація процесів перевірки документів, використовуючи "Дія". За інформацією керівника проектного офісу Дія City Мінцифри Наталії Денікєєвої, через два тижні буде прийнято порядок, згідно з яким бронювання застосовуватиметься не лише для тих компаній, які мають завдання з мобілізації, але також для громадянських людей, які працюють в IT-сфері та платять податки, які продовжують отримувати валюту.

Бронювання при цьому стосуватиметься лише найманих працівників, але не ФОП (фізична особа-підприємець), пишуть у dou.ua. Можливість броні для ФОП не з'явиться найближчим часом. Денікєєва каже, що всі розуміють, що величезна кількість айтішників працюють саме як ФОП, але за законами України вони не можуть бути заброньовані.

За даними Мінцифри, на сьогоднішній день заброньовано приблизно 2 тисячі айтішників, хоча заявок було подано аж у 10 разів більше – 20 тисяч. Це не залежить від Дія City, вони лише посередники, а всі документи передаються до Міноборони та Мінекономіки, і рішення ухвалюється вже там.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах