На Київщині затримали чоловіка, який відправляв військовозобов'язаних за кордон за 15 тис. дол.

На Київщині затримали чоловіка, який відправляв військовозобов'язаних за кордон за 15 тис. дол.

На Київщині затримали чоловіка, який відправляв військовозобов'язаних за кордон за 15 тис. дол. Фото: society.comments.ua

Події
01 серпня 2022 19:26

Користуючись забороною на виїзд військовозобов'язаних громадян України за кордон, заповзятливий житель столичного регіону влаштував нелегальний бізнес із виготовлення документів про непридатність чоловіків до військової служби.

За виготовлення документів, які допомагали чоловікам виїхати за кордон, брали дуже високу плату – 15,2 тис. доларів США. Військовозобов'язанним допомагали виготовити документи військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. Завдяки таким документам людину знімали з військового обліку і вона могла безперешкодно вирушити до іншої країни через офіційний пункт пропуску через кордон.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє офіс генерального прокурора, зараз перевіряється причетність лікарів із військово-лікарської комісії та працівників військкоматів у цій справі, тож документи, що видаються за 15 тисяч доларів, можливо, не були фальшивими.

Затриманому громадянину, якого спіймали під час отримання 7700 доларів (другої частини оплати за документи), вручено повідомлення про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через кордон України, це ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу. Його взяли під варту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах