Киянка продавала "подругам" валюту за вигідним курсом, а потім обкрадала їх

Киянка продавала "подругам" валюту за вигідним курсом, а потім обкрадала їх.

Киянка продавала "подругам" валюту за вигідним курсом, а потім обкрадала їх. Фото: kyiv.npu.gov.ua

Події
04 серпня 2022 14:46

У Києві жінка продавала долари США за вигідним курсом, а потім крала їх у клієнтів. Поліція зафіксувала декілька таких фактів. Наразі правопорушницю затримано, а копи шукають інших постраждалих від її злочинних дій.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Працівники Дніпровського управління поліції у Києві отримали повідомлення від пострждалої - жінки, яка працює неподалік станції метро "Дарниця". Вона розповіла, що її нова знайома Наталія викрала у неї сумку з грошима та особистими речами. Перед цим правопорушниця продала жінці 1 000 доларів за вигідним курсом, а потім, дочекавшись слушної нагоди, незаконно забрала їх. Такі ж заяви поліцейські отримали ще від трьох людей.

Поліцейські з’ясували, що зловмисниця налагоджувала дружні стосунки з потенційними жертвами. Відчуваючи їхню довіру до себе, Наталія пропонувала своїм "подругам" вигідно купити іноземну валюту. Жінки погоджувались і купували долари США. Після того, як вони клали гроші до своєї сумки, порушниця очікувала слушний момент і викрадала їхні речі разом з доларами. Після цього вона втікала з місця вчинення злочину та припиняла спілкування, змінюючи SIM-карти в телефоні. Потерпілі таким чином втрачали близько 1 500 доларів США.

Правоохоронці розпочали щодо жінки кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) КК України. Зловмисниці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Задля ефективного розслідування та притягнення жінки до кримінальної відповідальності поліцейські розпочали пошук інших потерпілих від її дій і просять звертатися із заявами про злочин до територіальних підрозділів.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві викрили злочинне угрупування, яке виманювало в українців гроші під виглядом допомоги хворим дітям. Злочинці створили так званий "кол-центр" і телефонували людям із закликом зробити благодійний внесок у громадську організацію.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах