Долину річки Ірпінь пропонують зробити заказником

Долину річки Ірпінь пропонують зробити заказником.

Долину річки Ірпінь пропонують зробити заказником. Фото: wikipedia.org

Події
05 серпня 2022 20:56

Річка Ірпінь, що протікає на околицях Києва, є природною водною перепоною на шляху до столиці з північного, північно-західного та західного напрямків. Річка грала велику роль в обороні Києва від німецьких військ у 1941 році та російських – цього року. Природа на її берегах поступово знищується через масову забудову. Ініціативні люди пропонують врятувати річку.

Активісти виступають за те, щоб надати 127 га біля річки Ірпінь статусу заказника. Назва йому передбачається така - "річка-герой Ірпінь". Київський еколого-культурний центр звернувся до Ірпінської міськради, щоб узгодити з нею створення заказника під такою назвою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Обґрунтування такого рішення наступне – саме річка Ірпінь навесні цього року захистила Київ від армії окупантів, тож громадськість має зараз захистити долину річки від нових окупантів-забудовників. Також активісти згадують, що річка Ірпінь була оборонною межею ще за часів Київської Русі, вона допомагала обороняти Київ уже тисячу років.

В еколого-культурному центрі розповіли, що у спробі захоплення столиці України навесні цього року річка Ірпінь відіграла важливу роль. Залізничні та автомобільні мости через неї були підірвані, а спроби російської армії навести понтонну переправу припинялися діями ЗСУ.

Взяти під охорону пропонують береги річки Ірпінь площею 127,9 га, завдовжки 14,88 км. Ширина річки становить середньому 10 м, ширина двох прибережних захисних смуг – 50 м.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах