На Байковому кладовищі руйнується старовинна цегляна огорожа

На Байковому кладовищі руйнується старовинна огорожа.

На Байковому кладовищі руйнується старовинна огорожа. Фото: Великий Київ

Події
06 серпня 2022 11:56

В Києві навколо Байкового кладовища активно руйнується старовинна цегляна огорожа.

Про те, що огорожа, яку раніше визнали нещодавно виявленим об’єктом культурної спадщини, в аварійному стані, повідомляє видання "Великий Київ".

Замість відновлення огорожі, комунальники просто «підперли» її дошками. Однак, як видно на фото, такий спосіб не допомагає зупинити руйнування. Такий стан огорожі становить небезпеку для перехожих.

У серпні 2019 року Департамент охорони культурної спадщини заборонив Ритуальній службі спеціального комунального підприємства проводити будь-які роботи на території Байкового кладовища, які суперечать вимогам Закону України "Про охорону культурної спадщини".

На Байковому кладовищі руйнується старовинна огорожа.На Байковому кладовищі руйнується старовинна огорожа. Фото: Великий Київ

“Комплекс Байкове кладовище має статус пам’ятки національного значення. Огорожа є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Департаментом підготовлено відповідний припис про заборону робіт з огорожею до надання на розгляд науково-проєктної документації в установленому порядку", – наголосив тоді директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Втім, статус об’єкта культурної спадщини не захищає унікальну цегляну огорожу від руйнування.

На Байковому кладовищі руйнується старовинна огорожа.На Байковому кладовищі руйнується старовинна огорожа. Фото: Великий Київ

Згідно із приписом про заборону ремонтних робіт на кладовищі Ритуальна служба мала протягом 10 днів надати на розгляд Департаменту КМДА науково-проєктну документацію на проведення невідкладних реставраційно-відновлюваних робіт огорожі, а також передати  документацію на проведені роботи із заміни частини огорожі.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у будівлі Річкового вокзалу, що розташований на Поштовій площі в Києві, вперше з 1961 року відреставрували комплекс із восьми монументально- декоративних творів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах