Карта бойових дій в Україні 10 серпня

Карта бойових дій в Україні 10 серпня.

Карта бойових дій в Україні 10 серпня. Фото: АрміяInform

Події
10 серпня 2022 08:09

Уже 168-й день в Україні триває боротьба за незалежність та жорстокі бої з російськими окупантми, які знищують українські міста і села та захоплюють територію. 9 серпня стало відомо про серію вибухів на аеродромі "Саки" в окупованому Криму. Користувачі соцмереж повідомляли про 12 гучних вибухів на авіабазі, проте офіційно підтверджено два одночасних "прильоти" по складам окупантів. Також минулої доби ворожу техніку знищили у тимчасово окупованій Херсонській області.

Офіційного підтвердження причетності України до вибухів в Криму немає. Російські пропагандисти припускали, що українські сили використовували надані США тактичні армійські ракетні комплекси великої дальності ATACMS, однак такої зброї в Україні ще немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 10 серпня.

Карта бойових дій в Україні 10 серпня.Карта бойових дій в Україні 10 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська продовжували обстріли населених пунктів неподалік Ізюма та вздовж кордону Харківської та Донецької областей на слов’янському напрямку. Окупанти також здійснили обмежені наземні атаки на схід від Сіверська. Проте в районі селища Спірне російські війська були змушені відступити через роботу української артилерії. Так само після бомбардування росіяни відступили біля Івано-Дарівки. Проте окупанти продовжили обстріли Сіверська та прилеглих населених пунктів, зокрема нанесли авіаудар по Григорівці.

У районі Бахмута російські війська здійснили кілька наземних атак і частково просунулись у напрямку Вершини. ЗСУ, в свою чергу, відбили діїї російських розвідників районі Підгородного, Веселого, Яковлівки, Соледару та Бахмуту.

Міністерство оборони Великої Британії оцінило, що окупанти просунулися приблизно на 10 кілометрівм у Бахмутському напрямку за останні 30 днів.

Також за вчора російські війська провели невдалі наступальні операції поблизу Красногорівки та Пісків, що неподалік Донецька. Українські військові нейтралізували спроби російських розвідників у напрямку кордону Донецької та Запорізької областей в районі Великої Новосілки та Времівки. 

Карта бойових дій в Україні 10 серпня.Карта бойових дій в Україні 10 серпня. Фото: www.understandingwar.org

9 серпня російські війська не проводили жодних підтверджених наземних штурмів поблизу Харкова. Активні бої тривали вздовж поточних рубежів. Окрім цього окупанти завдали авіаудару поблизу Верхнього Салтова, а також продовжили регулярні обстріли Харкова та прилеглих населених пунктів із застосуванням танків, трубної та реактивної артилерії та ракет невстановленого призначення.

Карта бойових дій в Україні 10 серпня.Карта бойових дій в Україні 10 серпня. Фото: www.understandingwar.org

На Південному напрямку російські війська утримували оборонні позиції та не проводили наступальних дій. Окупанти продовжували наносити авіаудари по Білій Криниці та Андріївці, що в районі українського плацдарму біля річки Інгулець, та на українські позиції в Ольгіному та Осокорківці поблизу кордону Херсонської та Дніпропетровської областей. Російські війська, ймовірно, не мають достатньої кількості живої сили для проведення наступальної операції.

Минулої доби росіяни обстріляли околиці міста Миколаєва та запустили реактивні системи залпового вогню "Ураган" по Березнегуватому.

Окупанти періодично зосереджують сили в Запорізькій області для перерозподілу їх на Донецький або Херсонський напрямки. Українське військове командування оцінює ризик наступу РФ у Запорізькій області як  низький.

Південне оперативне командування повідомило, що з вогневих позицій на протилежному березі Каховського водосховища російські війська випустили 80 ракет із РСЗВ "Град" по Нікополю.

9 серпня радник Херсонської облдержадміністрації Сергій Хлань повідомив, що на російському складі боєприпасів у Новоолексіївці понад годину було чутно вибухи. Також ЗСУ завдали ударів по позиціях росіян у Снігурівці на Миколаївщині та двох командних пунктах у Бериславському та Херсонському районах.

Карта бойових дій в Україні 10 серпня.Карта бойових дій в Україні 10 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах