Як Україна може не допустити підключення ЗАЕС до Росії

Як Україна може не допустити підключення ЗАЕС до Росії.

Як Україна може не допустити підключення ЗАЕС до Росії. Фото: afp.com

Події
10 серпня 2022 14:40

Українські військові можуть перебити лінії передач на Запорізькій атомної електростанції, якщо російські окупанти відрубають ЗАЕС від української енергосистеми.

- Станція залишиться живитися від української енергосистеми, якщо вони продовжать виконувати свою програму. Поки ми їх зупинили, і ремонтуємо ці лінії. Наші бригади вже на місці оцінюють несправності. Зараз в Запоріжжі вже доставляється додатковий провід, який потрібен для ремонту, і ми будемо відновлювати лінії, які пошкоджені", – в інтерв'ю РБК-Україна розповів президент НАЕК" Енергоатом " Петро Котін.

Він не виключив, що якщо росіяни будуть рухатися далі в плані підготовки станції до перепідключення, ВСУ перерубає лінії передач на АЕС.

- І, я думаю, це буде правильним рішенням з точки зору України - перебити їм лінії, які вони збираються підключати. Думаю, наші Збройні сили будуть готові це зробити, якщо виникне необхідність, – заявив Котін.

Читайте також:

Нагадаємо, раніше вказували, що катастрофа на ЗАЕС буде в десять разів могутніше ніж Чорнобильська в 1986 році. У разі катастрофи на Запорізькій АЕС евакуації підлягає населення В радіусі 50 кілометрів. Це жителі Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей.

Російські окупаційні війська завдають ударів по Запорізькій атомній електростанції та погрожують її підірвати, замінувавши територію. Стали відомі можливі наслідки аварії на атомній електростанції, якщо окупанти продовжать так само. Докладніше про це можете прочитати тут.

Президент Володимир Зеленський у свою чергу заявив, що обстріл території ЗАЕС є аргументом на користь запровадження міжнародних санкцій проти "Росатому" та російської атомної галузі загалом. При цьому він додав, що "будь-які обстріли цього об'єкта – це відвертий, зухвалий злочин, акт терору ".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах