Карта бойових дій в Україні 13 серпня

Карта бойових дій в Україні 13 серпня.

Карта бойових дій в Україні 13 серпня. Фото: АрміяInform

Події
13 серпня 2022 08:36

В Україні розпочалась 171-а доба повномасштабної війни, яку розпочала Росія на нашій території. Противник зосереджується на утриманні окупованих територій і блокуванні морських комунікацій у Чорному морі. На деяких напрямках тривають бої, у яких українська армія героїчно протистоїть ворогу.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 13 серпня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карта бойових дій в Україні 13 серпня.Карта бойових дій в Україні 13 серпня. Фото: www.understandingwar.org

12 серпня російські війська здійснили обмежені наземні удари вздовж кордону Донецької та Харківської областей. ЗСУ відбили російську атаку в напрямку Богородичного та Долини, що неподалік Слов'янська. Минулої доби ворог наніс ракетні удари по району Залимані та Краматорську.  12 серпня росіяни провели невдалий наземний наступ та відступили в напрямку Верхньокам’янського, Івано-Дарівки, Спірного та Виїмки. 

Окрім цього, російські війська завдали вісім авіаударів і продовжували регулярні обстріли вздовж кордону Донецької та Луганської областей. Є непідтверджена інформація, що окупанти закріпилися в північно-східній частині Бахмута. Минулої доби російські війська зазнали втрат і відступили від наступу в районі Яковлівки, Кодеми, Вершини, Веселої Долини та на південний схід від Бахмута. Щодо наступу на місто є прогноз, що найближчими днями вороги продовжать наземні атаки.

Український Генштаб повідомив, що 12 серпня українські війська відбили атаки росіян поблизу Павлівки неподалік Донецька. Також нашими захисниками було відбито ворожі штурми поблизу Спартака, Пісків і Мар’їнки. На жаль, селище Піски майже зруйноване через бойові дії. Окрім цього, російські війська продовжували наносити авіаудари та обстріли на контрольовану Україною територію на захід від Донецька.

Карта бойових дій в Україні 13 серпня.Карта бойових дій в Україні 13 серпня. Фото: www.understandingwar.org

На Харківському напрямку за минулу добу немає жодних змін, ворог не просунувся вглиб України ні на кілометр. Проте росіяни завдали авіаударів по Верхньому Салтіву, Українці та Байраку та Ртишівці. Продовжились також і  обстріли Харкова з танкової, трубної та реактивної артилерії та населених пунктів на півночі та північному сході від міста.

Карта бойових дій в Україні 13 серпня.Карта бойових дій в Україні 13 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжували наносити авіаційні та артилерійські удари вздовж адмінкордону Херсонської області, але наступальних дій не проводили. Окупантами було завдано ударів по Андріївці, Лозовому та Великому Артаковому в районі річки Інгулець, а також по Благодатному, Новогригорівці, Брускінському та Мирному.

Українські офіційні особи повідомили, що російські війська випустили 40 ракет по Марганцю та приблизно 10 снарядів з трубної артилерії по Нікополю. Ракетами із систем РСЗВ "Ураган" було обстріляно портову інфраструктуру Миколаєва та прилеглих населених пунктів.

Українські війська продовжили обстріли російських пунктів матеріально-технічного забезпечення та складів боєприпасів у Херсонській області. Минулої доби був введений з ладу останній міст поблизу Каховської ГЕС, через який окупанти транспортували військову техніку та боєприпаси. Окрім цього, ЗСУ завдали ударів по російському складу боєприпасів у Веселому та Бериславському районах Херсонської області. Українська авіація завдала ударів по російському опорному пункту поблизу Андріївки та зосередженню російської живої сили та техніки поблизу Брускінського.

Карта бойових дій в Україні 13 серпня.Карта бойових дій в Україні 13 серпня. Фото: www.understandingwar.org

12 серпня речник Головного управління військової розвідки України Андрій Усов заявив, що на Запорізькій атомній електростанції присутні сили приватної військової компанії "Вагнер". Ймовірно, вони мають замінувати територію АЕС, оскільки російські військові або не здатні, або відмовляються це робити.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах