Карта бойових дій в Україні 17 серпня

Карта бойових дій в Україні 17 серпня.

Карта бойових дій в Україні 17 серпня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
17 серпня 2022 08:30

Триває вже 175-а доба повномасштабної війни в Україні, яку розпочала Росія. Наші захисники вже давно перейшли у контрнаступ на окремих ділянках фронту. Наразі їхні дії націлені на мости через річку Дніпро та об'єкти тилового забезпечення армії РФ в окупованій Херсонській області. 

Частиною контрнаступу України, ймовірно є й атаки на російські позиції у Криму. Так вибухи під Джанкоєм, які сталися 16 серпня, порушать логістику оккупантів у Запорізькій області, адже вони використовували місто як залізничний вузол для перекидання військ та техніки в окуповані населені пункти. Зараз же російська влада тимчасово призупинила пасажирське залізничне сполучення з Росії до Криму після вчорашнього нападу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 17 серпня.

15 серпня Президент Росії Володимир Путін не згадав про територію за межами Донбасу, описуючи цілі російської війни в Україні, тож головним завданням окупантів залишається "звільнення" Донбасу. 

Карта бойових дій в Україні 17 серпня.Карта бойових дій в Україні 17 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська здійснили обмежені наземні атаки на лінії Ізюм-Слов’янськ і знову відступили після невдалого штурму біля Мазанівки. Окрім цього українські військові контролюють Святогірськ, адже до ISW пострапили фото, на яких захисники вільно піднімають український прапор у місті.

Росіяни продовжували обстрілювати із запалювальних боєприпасів населені пункти вздовж кордону Харківської та Донецької областей, а також райони поблизу Нової Дмитрівки та Дібровного неподалік Ізюма. Минулої доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Слов’янську та Краматорську.

16 серпня російські війська здійснили спробу штурму поблизу Сіверська. Наступ вівся у напрямку Івано-Дарівки від Лисичанського нафтопереробного заводу, але окупанти зазнали значних втрат та відступили. Посол так званої "ЛНР" у Росії Родіон Мірошник стверджував, що російські війська оточили Сіверськ з трьох боків, але не надав жодних доказів для цього.

Минулої доби російські війська здійснили невдалий штурм Соледару, Бахмутського, Майорська та Зайцевого. Проте вони завдали авіаударів по Соледару та Яківці, активно обстрілювали Бахмут і населені пункти поряд. Українські війська також завдали високоточного удару та знищили російський склад боєприпасів у Родакове Луганської області.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська розпочали наземний штурм зі Старомихайлівки в напрямку Невельського неподалік Авдіївки. Також повідомляється, що росіяни здійснили частково успішні наземні наступи на Новомихайлівку біля Донецька. Наразі на цих напрямках тривають бої.

Карта бойових дій в Україні 17 серпня.Карта бойових дій в Україні 17 серпня. Фото: www.understandingwar.org

16 серпня російські війська не проводили жодних підтверджених атак біля Харкова, але продовжували потужні обстріли. Офіційні особи Харківської області повідомили про ракетні удари Росії по п'яти районів міста Харкова в ніч з 15 на 16 серпня. Голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов назвав ці удари одним із найбільших російських обстрілів Харкова за останній час. Також ракетами було обстріляно населені пункти на північний схід від Харкова, а на Руську Лозову окупанти скинули фосфорні боєприпаси.

Карта бойових дій в Україні 17 серпня.Карта бойових дій в Україні 17 серпня. Фото: www.understandingwar.org

У Херсонській області росіяни провели декілька невдалих наступальних операцій. Вони намагалися просунутись до Новогригорівки, але відступили, не зумівши покращити свої тактичні позиції. Таким же безуспішним наступ в районі Білогірки поблизу українського плацдарму через річку Інгулець. Російські війська завдали 14 авіаударів уздовж лінії зіткнення в Херсонській області, більшість з яких зосереджена на українських позиціях.

Із систем РСЗВ "Ураган" та "Смерч" окупанти стріляли по населених пунктах Криворізького району та Миколаєва. Російські війська також обстріляли Нікополь із 40 реактивних снарядів "Град", а сусіднє селище Марганець — із самохідної важкої артилерійської системи "Піон". 

Прес-офіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук заявив, що російські війська все частіше перекидають чеченські підрозділи до Херсонської області як поліцейські сили, що мають на меті зупинити дезертирство російських військ. Минулої доби українська авіація завдала ударів по двох російських опорних пунктах і декількох складах боєприпасів і військової техніки в Новопетрівці та Максимівці. Українські ракетно-артилерійські підрозділи також знищили російський пункт постачання в Сухому Ставку поблизу українського плацдарму на північному заході Херсонської області.

Карта бойових дій в Україні 17 серпня.Карта бойових дій в Україні 17 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах