Нардеп пояснив, чи буде покарання для жінок, які не стануть на військовий облік

Нардеп пояснив, чи покарання буде для жінок, які не стануть на військовий облік

Нардеп пояснив, чи покарання буде для жінок, які не стануть на військовий облік - фото: mil.gov.ua

Події
18 серпня 2022 12:08

Нардеп заспокоїв, що до жінок, які не стануть на військовий облік до 1 жовтня, одразу жорстких санкцій не застосовуватимуться.

Як повідомив на брифінгу народний депутат, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський, відповідно до офіційного роз'яснення Генштабу, жінки певних спеціальностей мають стати на військовий облік. Але якщо поки що не стануть, то жодних жорстких негативних наслідків одразу для них не буде.

- Якщо ці жінки не стануть на військовий облік, то жодні негативні наслідки до них не застосовуватимуться. Хоча за це передбачено адміністративну відповідальність. У майбутньому, гадаю, що у разі ухилення від взяття на військовий облік можуть бути застосовані, у тому числі, примусові заходи відповідальності, а саме до тих, хто системно ухилятиметься від виконання цих нормативно-правових актів, – додав Веніславський.

За його словами, наказ про розширення списку спеціальностей, за якими на військовий облік мали взяти жінок, вийшов ще до початку повномасштабної війни. Наразі ця процедура доводиться до логічного завершення.

Також депутат уточнив, що спеціальність жінок визначатиметься дипломом.

Зазначимо, що у Генштабі розробили пропозицію щодо взяття жінок на військовий облік лише за їхньою згодою. Також пропонується ставити жінок на облік лише через місяць після завершення особливого періоду в Україні. Але ці пропозиції офіційно поки що не прийняті.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2022 року на військовий облік почнуть ставати і жінки. Однак це стосується лише жінок певних професій, перелік яких влада вже погодила.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах