Цілих два роки чоловік із дружиною з Києва судилися за ім'я доньки, програли обидва

Цілих два роки чоловік із дружиною з Києва судилися за ім'я доньки, програли обидва.

Цілих два роки чоловік із дружиною з Києва судилися за ім'я доньки, програли обидва. Фото: pixabay.com

Події
20 серпня 2022 23:25

Внаслідок тривалих судових розглядів батьки з'ясовували, яке ім'я дати своїй дочці. Рішення суду стало компромісним і не задовольнило ні тата, ні маму.

Початок конфлікту поклало рішення нареченої залишити у шлюбі своє дівоче прізвище. Причому прізвище чоловіка не було якимось образливим або негарним, просто так захотілося дівчині. Незабаром у пари з'явилася дитина - дівчинка. Батько вибрав ім'я для новонародженої таке саме, яке мала його дружина, мама, бабуся і теща. Заявив він про це ще у пологовому будинку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак його дружина була проти того, щоб більшість членів сім'ї жіночої статі носили одне й те саме ім'я. Вона вибрала свій варіант, як назвати дочку. Прийти до компромісу подружжю не вдалося не лише з питання імені, а й прізвища - чоловік наполягав на своєму, а дружина, відповідно, на своєму.

Коли тато прийшов до РАГСу зі своїм варіантом імені та прізвища, там відмовилися узаконити його, бо не було згоди від матері. Дитину там, таки, зареєстрували, проте... без імені та прізвища. Тому не видали свідоцтво про народження. Як роз'яснили в РАГСі, якщо батьки не дійшли єдиної думки щодо імені та прізвища дитини, то вирішити суперечку може опікунська рада чи суд.

Батько звернувся до Дарницького районного суду та виграв, це було у лютому 2021 року. Дитина, за рішенням суду, отримала ім'я та прізвище, яке хотів батько. Однак його дружина не розгубилася, вона подала апеляцію та... програла. Суд другої інстанції підтвердив рішення першого суду. Потім уперта дружина подала касаційну скаргу.

В результаті, справа дійшла до Верховного суду. Його рішенням від 29 червня 2022 року кожний отримав, що хотів - у дівчинки буде одразу два імені та два прізвища. Таке незвичайне рішення є цілком законним, це дозволяє Сімейний кодекс.

В даний час подружжя проживає окремо, пише "КП в Україні", але на розлучення ніхто не подавав.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах