Пожежі у Київській області локалізовані

Пожежі на Київщині локалізовані.

Пожежі на Київщині локалізовані. Фото: fakty.com.ua

Події
28 серпня 2022 23:39

Пожежі, які почалися одразу у кількох районах Київської області, локалізовані. Пожежники працюють, повідомили у міністерстві захисту навколишнього середовища. До завтрашнього дня ситуація має нормалізуватися.

Задимлення, яке сьогодні протягом усього дня було помітне у деяких районах Києва, особливо на Оболоні, було спричинене горінням торфовищ. Вогнища пожеж були у Бучанському та Вишгородському районах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на вечір 28 серпня ситуація контролюється, приводу для занепокоєння немає. Про це повідомив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький, повідомляють "Факти".

За словами заступника міністра, забруднення повітря вище за норму, але переживати з цього приводу не варто, бо до ранку якість повітря має покращитися, а до 12 години завтрашнього дня показники шкідливих речовин у повітрі прийдуть у норму.

Пожежники зараз займаються гасінням вогнищ, і результати вже є - у Бучанському районі пожежу вдалося локалізувати, залишилося лише тління торфу, але воно все одно може спричинити задимлення.

Причина займання торфовищ, за словами Краснолуцького, аномально спекотне літо та мала кількість опадів. Займання торфовищ - процес природний, але гасити його треба все одно. Цим займаються фахівці з ДСНС.

Радіаційний фон у Києві - в нормі, заспокоїв мешканців столиці заступник міністра. При цьому киянам, особливо жителям Оболонського району, варто закривати вікна та проводити вологе прибирання.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах