СБУ вирахувала "кадировця", який розстріляв 5 мешканців Бучі

СБУ вирахувала "кадировця", який розстріляв 5 мешканців Бучі

СБУ вирахувала "кадировця", який розстріляв 5 мешканців Бучі фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine

Події
30 серпня 2022 08:49
Автор: Юлия Булыга

СБУ ідентифікувала командира групи спецзагону швидкого реагування "Ахмат" управління федеральної служби Росгвардії у Чеченській Республіці, майора Ізнаура Мусаєва, якого підозрюють у вбивстві п'ятьох мирних жителів неподалік Бучі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора України.

Після вторгнення російської армії до України, у березні 2022 року, командир разом із підлеглими бійцями проводив спеціальні рейди у селі Микуличі. Окупанти залякували і знущалися з місцевих жителів нібито для того, щоб вони не передавали інформацію про загарбників ЗСУ.

Під час одного з таких рейдів, 27 березня, Мусаєв за 30 хвилин убив пострілами з пістолета в голову п'ятьох мешканців однієї вулиці окупованого села.

Під час трагедії українці перебували у своїх будинках чи поряд із ними. Ніхто із загиблих не брав участі у військових діях. Серед убитих – дві жінки та троє чоловіків, у тому числі одна родина та жінка похилого віку.

За даними СБУ, першою жертвою Мусаєва став 57-річний місцевий мешканець. Чоловік не вчасно вийшов із власного двору та був помічений окупантами. "Кадировець" спочатку змусив літнього чоловіка стати на коліна, а потім з пістолета Яригіна "Грач" вистрілив йому в потилицю. Після вбивства загарбники принесли тіло загиблого до будинку ще одного місцевого, якого також убили пострілом у голову.

Наступними жертвами росіян стали подружня пара, яку також змусили стати навколішки, а потім розстріляли. Також Мусаєв пострілом у скроню вбив 67-річну жінку.

Кадировцю оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). За українськими законами йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі чи довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах