Рекорди спекотного літа у Києві в цифрах

Рекорди спекотного літа у Києві в цифрах.

Рекорди спекотного літа у Києві в цифрах. Фото: Keytown

Події
02 вересня 2022 13:19

Метеорологи повідомили, що минуле літо в Києві було одним із найспекотніших в історії. Встановлено декілька температурних рекордів.

Середня температура повітря у Києві протягом цього літа склала +21,6°С. Це перевищило середню температуру, так звану кліматичну норму, на 1,2°С. Ще одна вражаюча цифра – це літо стало одним із п'яти найспекотніших в українській столиці починаючи з 1881 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, найбільше температурних рекордів, одразу чотири, було у червні - цей місяць виявився рекордно теплим. А за літо було встановлено вісім температурних рекордів.

Найхолодніший день минулого літа - 18 липня, перед світанком температура в цей день становила лише +11,5°С. Найспекотніший день літа і цього року взагалі – 29 червня, у розпал дня температура була тропічною – +34,4°С.

Також рекордно низькою була кількість опадів у столиці - це літо стало одним із двадцяти найсухіших за всю історію спостережень, починаючи з 1891 року. Кількість опадів у 2022 році – 142 мм, це 72% від кліматичної норми. Літо-2022 увійшло до двадцятки найсухіших у Києві з 1891 року.

Серпень також був дуже спекотним місяцем, температура била рекорди тричі. За останні 142 роки у рейтингу найтеплішого серпня він посів дев'яте місце.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах