Володимир Зеленський відповів на петицію про легалізацію порно та еротики в Україні

Володимир Зеленський відповів на петицію про легалізацію порно та еротики в Україні.

Володимир Зеленський відповів на петицію про легалізацію порно та еротики в Україні. Фото: poltava.to

Події
04 вересня 2022 14:09

В п’ятницю, 2 вересня, Глава держави відповів на петицію щодо легалізації еротики та порно в Україні. Він зазначив, що Конституцією, кожному гарантується право на свободу думки і слова, а також згадав про закон щодо захисту суспільної моралі.

Нагадаємо, 4 липня на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилась петиція про легалізацію еротики та порно на території України. Менш ніж за два місяці її підписало понад 25 тисяч людей.

"Більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність. В Україні цей закон ухвалювався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, цей закон не має жодного сенсу, адже всі, хто хоче зніматись у порно, може виїхати за кордон і піднімати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці й правам людини в Україні. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців", – відзначив автор петиції Тарас Сіромський.

Відповідно закону про захист суспільної моралі, питання у цій сфері регулює Кабмін, тому президент доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати питання, порушене в петиції, та поінформувати автора звернення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах