З 1 жовтня українцям, які дали притулок переселенцям, удвічі збільшать виплати

З 1 жовтня українцям, які дали притулок переселенцям, удвічі збільшать виплати.

З 1 жовтня українцям, які дали притулок переселенцям, удвічі збільшать виплати. Фото: segodnya.ua

Події
04 вересня 2022 22:48

З 1 жовтня в Україні особи, які дали притулок внутрішнім переселенцям у себе вдома, отримуватимуть виплати вдвічі більше, ніж до цього.

Раніше за місяць за кожного переселенця громадянам, які дали їм притулок, виплачували по 450 гривень. Це була свого роду компенсація за комунальні послуги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Суму виплат вирішили збільшити вдвічі, оскільки скоро доведеться платити за комуналку дорожче через опалення. Обговорення велися ще у серпні і ось, у вересні, стало відомо, що уряд дійшов єдиного рішення. Так, за кожного переселенця скоро платитимуть по 900 гривень.

Як повідомила віце-прем'єр міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, нещодавно відбулася завершальна нарада щодо цього питання. Відповідні зміни вже внесли до програми компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО "Прихисток".

Зазначимо, що для отримання даних виплат необхідно повідомити відповідні органи про переселенців, яких ви дали притулок.

Для цього потрібно (на вибір):

  • повідомити про те, що дали притулок переселенцю, органу місцевого самоврядування - написати заяву та надати необхідну інформацію;
  • скористатися сайтом "Прихисток" та дати інформацію в онлайн-режимі;
  • надати інформацію у програмі "Дія".

Необхідно надати такий пакет документів:

  • документ, що засвідчує особу;
  • документ, що підтверджує право власності чи користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника;
  • копії паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи та реєстраційних номерів облікових карток платників податків ВПО.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах