Карта бойових дій в Україні 6 вересня

Карта бойових дій в Україні 6 вересня.

Карта бойових дій в Україні 6 вересня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
06 вересня 2022 08:34

Сьогодні, 6 вересня, в Україні розпочався 195-й день повномасштабної війни, яку розпочала на нашій території Російська Федерація.  Український контрнаступ відчутно погіршує матеріально-технічний та адміністративний потенціал Росії на окупованому півдні України. Окупанти здійснили наземні удари на схід від Сіверська, на північний схід і південь від Бахмута, а також уздовж північно-західних околиць міста Донецьк.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 6 вересня.

Карта бойових дій в Україні 6 вересня.Карта бойових дій в Україні 6 вересня. Фото: understandingwar.org

Українські військові зберігали оперативне мовчання та не оприлюднювали жодної інформації щодо просування українських військ у Херсонській області 5 вересня.  

Також наші війська продовжували обстрілювати російські наземні лінії зв’язку та склади боєприпасів у центральній частині Херсонської області. У Південному оперативному командуванні ЗСУ зазначили, що українські війська знищили російську понтонну переправу у Львові (на захід від Нової Каховки), завдали ударів по командному пункту 35-ї загальновійськової армії в Каховському районі та по двох спостережних пунктах батальйонно-тактичних груп (БТГ) ЗСУ. 247-й гвардійський десантно-штурмовий полк Миколаївського району та 126-а окрема бригада берегової оборони Бериславського району

У Міноборони РФ стверджували, що українські війська безуспішно намагаються закріпитися на окремих ділянках на напрямку Миколаїв – Кривий Ріг, а російські війська завдають ударів по українських резервах і частинах з артилерії та високоточних ракет.. 

Карта бойових дій в Україні 6 вересня.Карта бойових дій в Україні 6 вересня. Фото: understandingwar.org

Російські війська 5 вересня не проводили жодних підтверджених наземних атак уздовж лінії Ізюм-Слов’янськ і продовжували звичайні обстріли вздовж кордону Харків-Донецька область[37]. Військовий  кореспондент RT  зазначив, що найінтенсивніші бої на цьому напрямку за останні шість місяців точилися в лісистій місцевості під назвою «Шервудський ліс», що лежить вздовж траси Е40 Ізюм-Слов’янськ.

Українські війська досягли незначних успіхів на північний схід від Слов’янська вздовж лівого берега річки Сіверський Донецьк 4 вересня. ЗСУ повернули позиції, які раніше займали російські сили на «Краматорському напрямку». 

Карта бойових дій в Україні 6 вересня.Карта бойових дій в Україні 6 вересня. Фото: understandingwar.org

З 4 по 5 вересня українські війська продовжували завдавати ударів по російським наземним лініям зв’язку (GLOCs) і матеріально-технічним вузлам у Куп’янську та Семенівці на південний схід від Харкова.

Російські війська розширили обстріл поблизу Байрака, Гусарівки та Чепіля, від 8 до 18 км від місця підтверджених українських ударів на південний схід від міста Харкова 4 вересня.

Карта бойових дій в Україні 6 вересня.Карта бойових дій в Україні 6 вересня. Фото: understandingwar.org

Загін спецназу ГУР провів обмежену спецоперацію в окупованій Росією Кам’янці-Дніпровській, на захід від Енергодару та на південному березі Кахковського водосховища.

У ГУР зазначили, що загін спецназу знищив і суттєво пошкодив російські бази в цьому районі, в тому числі будівлю, де російські війська готувалися до проведення фіктивних референдумів, і базу Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), яка нібито охороняла штаб референдуму.

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) продовжує працювати з ризиком порушення радіаційної та пожежної безпеки внаслідок пошкодження ліній електропередачі станції.

Карта бойових дій в Україні 6 вересня.Карта бойових дій в Україні 6 вересня. Фото: understandingwar.org

Російська влада, очевидно, намагається набрати персонал, який зазвичай не придатний до військової служби через фізичні та психічні захворювання, що ще більше свідчить про те, що традиційні джерела бойової сили все більше вичерпуються.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах