Карта бойових дій в Україні 7 вересня

Карта бойових дій в Україні 7 вересня.

Карта бойових дій в Україні 7 вересня. Фото: instagram.com/libkos

Події
07 вересня 2022 07:38

В Україні розпочався 196-й день війни, розпочатої Російською Федерацією. Бойові дії продовжуються майже на всій лінії фронту на сході та півдні нашої держави та навколо Запорізької атомної електростанції. Місія МАГАТЕ, яка нещодавно відвідала станцію не змогла визначити, хто несе відповідальність за обстріл, який завдав шкоди об’єкту, і неодноразово закликає "всі відповідні сторони" вжити заходів для покращення ситуації.

Минулої доби українські сили здійснили контратаку в Харківській області поблизу Балаклії, і, ймовірно, відкинули російські війська на північний берег річок Сіверський Донець і Середня Балаклійка. Також ЗСУ ймовірно звільнили від окупантів населений пункт Вербівка неподалік міста. Російські війська вже не утримують і своїх попередніх позицій у Байраку та Новій Гусарівці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 7 вересня.

6 вересня стало відомо, що ЗСУ атакують російські логістичні вузли, транспортні засоби, зосередження живої сили та техніки, а також контрольні пункти на півдні України. Українські чиновники зберігають оперативну тишу та не повідомляють конкретики щодо пересування українських наземних сил у Херсонській області. Українські війська також відбили спробу наступу росіян поблизу Любомирівки та вели бої проти росіян поблизу Шмідтового та Тернових Подів.

Карта бойових дій в Україні 7 вересня.Карта бойових дій в Україні 7 вересня. Фото: www.understandingwar.org

На напрямку Ізюм-Слов’янськ і Сіверськ за минулу добу окупанти не проводили наземні наступи і продовжували наносити авіаційні та артилерійські удари. ЗСУ, ймовірно, звільнили Старий Караван неподалік Слов'янська.

Росіяни продовжили наземні атаки на Бахмут 6 вересня і досягли поступових успіхів на південь від міста. Позиції окупантів залишаються в Кодемі, а у Зайцевому все ще тривають бої. Російські війська здійснили спроби обстрілів поблизу Веселої Долини та Соледару.

Вороги провели атаку поблизу Авдіївки, Новобахмутівки та на околиці міста Донецька, Спартка і шахти "Бутівка". 

Карта бойових дій в Україні 7 вересня.Карта бойових дій в Україні 7 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак у Харківській області та продовжували обстріли Харкова та його околиць. Російські джерела висловили стурбованість тим, що українська атака на Балаклію має на меті відрізати російські сили від Ізюма та повільно ввійти в Луганську область. Українські офіційні особи поки не коментують хід наступальних операцій українських військ у Харківській області.

Карта бойових дій в Україні 7 вересня.Карта бойових дій в Україні 7 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак у західній Запорізькій області. Окупанти продовжили обстрілювати Енергодар і Запорізьку атомну електростанцію протягом минулої доби. Стався і потужний вибух, який призвів до повного відключення електроенергії та води в Енергодарі. Російські джерела звинуватили українських військових у обстрілі російського паспортного столу в Енергодарі. 6 вересня вороги продовжили регулярні ракетно-артилерійські обстріли вздовж лінії фронту в Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Карта бойових дій в Україні 7 вересня.Карта бойових дій в Україні 7 вересня. Фото: www.understandingwar.org

6 вересня російська окупаційна влада продовжувала стикатися з активністю партизанів на окупованих територіях. Українські партизани у Бердянську підірвали авто окупаційного коменданта міста Бердянська Артема Бардіна. Повідомляється, що Бардін живий, але знаходиться у важкому стані в місцевій лікарні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах