В Україні арештували корпоративні права і товари мережі магазинів парфумерії Brocard

В Україні арештували корпоративні права і товари мережі магазинів парфумерії Brocard.

В Україні арештували корпоративні права і товари мережі магазинів парфумерії Brocard. Фото: novyny.live

Події
09 вересня 2022 07:09

В Україні арештували корпоративні права та майно відомої мережі парфумерії Brocard, яка належить власниці російської мережі "Л’Этуаль" росіянці Тетяні Володіній.

Про те, що причиною арешту є несплата податків, повідомили у Бюро економічної безпеки та в Офісі Генерального прокурора.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Арешт накладено на 700 тис одиниць продукції, банківські рахунки з 420 млн гривень та корпоративні права компаній ТОВ "Брокард-Україна" та ТОВ "Егзагон" на загальну суму 881 тисяча гривень.

Аналітики БЕБ встановили порушення цими компаніями вимог податкового, валютного та іншого законодавства України.

За даними слідства, службові особи товариства реєстрували податкові накладні, занижуючи при цьому ціну продажу товару. У подальшому вони не відображали у податковій та фінансовій звітності підприємства фактичні обсяги операцій з реалізації продукції. Таким чином вони ухилялися від сплати податку на додану вартість на 33 млн грн.

Крім цього, співробітники сформували штучний податковий кредит, за рекламні послуги, від згаданого пов’язаного суб’єкта господарювання. Це призвело до заниження суми податкового зобов’язання з ПДВ на 17,8 млн грн.

Загальна сума податків, що не надійшла до державного бюджету від діяльності підприємств, становить понад 50 млн грн, наголошують в БЕБ.

В Україні арештували корпоративні права і товари мережі магазинів парфумерії Brocard.В Україні арештували корпоративні права і товари мережі магазинів парфумерії Brocard. Фото: БЕБ

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень: умисне ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України) здійснюється детективами ГП детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах