Українці зможуть реєструвати авто та замовляти номери онлайн

Українці зможуть реєструвати авто та замовляти номери онлайн.

Українці зможуть реєструвати авто та замовляти номери онлайн. Фото: lexinform.com.ua

Події
13 вересня 2022 10:09

Кабінет міністрів ухвалив зміни до нормативно-правових актів, які дозволяють замовляти номерні знаки та подати заяву на реєстрацію/перереєстрацію транспортного засобу онлайн.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Зробити це можна буде в Електронному кабінеті водія або "Дії". Подається електронна заява, яка заповнюється автоматично, згідно з даними інформаційної системи МВС.

Крім того, розширено перелік реєстраційних дій, пов'язаних із проведенням державної реєстрації, перереєстрації ТЗ, які здійснюються без проведення експертного дослідження транспортного засобу спеціалістами Експертної служби МВС.

Українці зможуть у зручний для себе час (окремо від реєстрації/перереєстрації ТЗ) замовити проведення експертного дослідження ТЗ з отриманням відповідного висновку, який буде дійсний протягом 10 днів.

Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий зазначив, що відповідна постанова КМУ набуде чинності через 3 місяці з дня її опублікування. За цей час Головний сервісний центр МВС у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України підготують технічну спроможність для повноцінної реалізації цифрових послуг.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах