Карта бойових дій в Україні 16 вересня

Карта бойових дій в Україні 16 вересня.

Карта бойових дій в Україні 16 вересня. Фото: defence-ua.com

Події
16 вересня 2022 07:55

В Україні 16 вересня розпочалсь 205-а доба повномасштабної війни, розпочатої Російською Федерацією. Українські війська продовжують контрнаступальні дії на сході України, посилюючи тиск на російські позиції та лінії матеріально-технічного забезпечення на сході Харківської та півночі Луганської областей. Контрнаступальні дії ЗСУ, ймовірно, тривають поблизу Лиману та на східному березі річки Оскіл, що змушує російські війська відійти з одних районів на сході України та посилити інші.

Тим часом в Росії триває прихована мобілізація. Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав усіх розпочати "самомобілізацію" і не чекати, коли Кремль оголосить воєнний стан.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 16 вересня.

Карта бойових дій в Україні 16 вересня.Карта бойових дій в Україні 16 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Є інформація, що ЗСУ витіснили російських військових із Соснового і укріплюють там позиції. Також окупанти відійшли зі Студенка, щоб уникнути оточення. Залишки особового складу 202-го та 204-го мотострілецьких полків 2-го армійського корпусу "ЛНР" були розформовані в резерв.

Повідомляється, що українські війська просуваються через річку Оскіл на півночі Харківської області. По всьому регіону наші захисники розташовують бази та артилерійські позиції.

Українські війська продовжували операції з переривання матеріально-технічного забезпечення Росії на сході України та відведення російських сил від лінії фронту. Повідомляється, що українські війська завдали ударів по тилових районах окупованої росіянами Луганської області, включаючи Лисичанськ, Світлодарськ, Перевальськ і Кадіївку.

Карта бойових дій в Україні 16 вересня.Карта бойових дій в Україні 16 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Про південний контрнаступ зараз є мало інформації. Українські війська продовжують удосконалювати свої тактичні позиції та ведуть позиційні бої. Українські офіційні особи не повідомляли про зміни у складі російських військ, але на кадрах у соціальних мережах у Бериславі видно прапор Тувинської області, що, ймовірно, вказує на те, що російські війська продовжують підсилювати північ Херсонської області добровольчими загонами. Окупанти продовжують перекидати техніку через річку Дніпро. ЗСУ завдали ударів по районах зосередження російської живої сили та техніки в передмісті Херсона, в Криничанці та Садовому, а також завдали ударів по центру управління безпілотним літальним апаратом (БПЛА) у Комишанах. Окрім цього українські війська знищили російську військову базу в Новій Каховці.

Обстрілів у Сухому Ставку стало менше, а українці пускають у цьому районі гелікоптери. Це може свідчити про те, що російські сили відступили далі від плацдарму.

Українські сили відбили російські штурми з Архангельського на Іванівку. З Миролюбівки провели евакуацію, що може означати про просування українських військ до населеного пункту. Є також непідтверджена інформація з російських джерел, що ЗСУ висадили десант у Залізному Порту та в Лазурному.

Карта бойових дій в Україні 16 вересня.Карта бойових дій в Україні 16 вересня. Фото: www.understandingwar.org

15 вересня російські війська здійснили обмежені наземні атаки на східному фронті. Бойові дії тривають у Спірному та Майорську. Генштаб ЗСУ, в свою чергу, повідомив, що українські сили відбили російські наземні наступи на Майорськ. Російські війська перекидають резерви добровольчих батальйонів 3-го армійського корпусу та залишки підрозділів, які раніше діяли в Харківській області, для посилення лінії фронту в Донецькій і Запорізькій областях. Також відомо, що російський 137-й повітряно-десантний полк зазнав значних бойових втрат в районі Бахмута і наразі не може продовжувати бойові дії.

Карта бойових дій в Україні 16 вересня.Карта бойових дій в Україні 16 вересня. Фото: www.understandingwar.org

15 вересня російські війська продовжували завдавати ударів по українських гідротехнічних спорудах у Кривому Розі та іншій інфраструктурі України. Росіяни роблять це з наміром зруйнувати український плацдарм через річку Інгулець на півночі Херсонської області та загрожувати українським матеріально-технічним лініям.

Карта бойових дій в Україні 16 вересня.Карта бойових дій в Україні 16 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах