Студент КПІ став найкращим студентом світу

Студент КПІ став найкращим студентом світу.

Студент КПІ став найкращим студентом світу. Фото: kpi.ua

Події
21 вересня 2022 10:52

Студент фізико-математичного факультету Київського політехнічного інституту Ігор Клименко отримав нагороду Global Student Prize 2022 за свою розробку, яка може допомогти у розмінуванні територій. Ще зв школи він зацікавився вирішенням глобальної проблеми наземних мін, застосував свої знання для розробки роботів для розмінування, а в 10 класі винайшов квадрокоптери та дрони, які виконують функцію міношукачів.

Ігору було присуджено дочірню нагороду Global Teacher Prize у розмірі 100 000 доларів США за реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і суспільство загалом. Виграні кошти він планує використати, щоб залучити більше компаній і організацій інвестувати в готовий продукт і почати його виробництво якомога швидше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про перемогу українського студента повідомили 20 вересня на сайті Global Teacher Prize.

Захопленість підвищенням обізнаності про проблему замінування Ігор Клименко зацікавився у 5 класі, коли почалася війна в Україні. Тоді у нього виникло бажання допомогти армії, тож останні два роки хлопець активно працює над своїм винаходом Quadcopter Mines Detector. Він презентує його на численних конкурсах та виставках і займає там призові місця. Ігор був фіналістом Десятого Фестивалю інноваційних проектів "Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ ". Також молодий винахідник отримав золоту медаль у молодшій категорії на Малайзійській 21-й технологічній виставці (MTE) 2022. Це була перша вагома світова нагорода хлопця.

Ігор вже розробив два робочих прототипи свого пристрою і хоче швидше почати виготовлення коптерів, щоб допомогти зменшити кількість жертв вибухових пристроїв і почати відбудову України.

Україна надала хлопцю два офіційні патенти на свій пристрій і співпрацює зі ЗМІ, щоб підвищити обізнаність серед багатьох військових і цивільних сторін, які хочуть скористатися дронами. Зараз Ігор бере участь у бізнес-інкубаторі UF Startup School Beginner 2022 і незабаром планує підписати з цією організацією угоду про співпрацю.

Активну участь Ігор бере і в інституті. Він проводить різноманітні громадські заходи, спрямованих на заохочення молоді до вивчення науки та проведення наукових досліджень. Ігор Клименко є членом Малої академії наук України і разом з ними залучає молодь до вивчення науки та реалізації її ідей. 

Ігор також з легкістю навчає інших. Наприкінці 9 класу він почав проводити онлайн-заняття з математики для молодших школярів з різних куточків України і досі активно викладає.

Незважаючи на війну, Ігор щодня продовжує навчатися, незважаючи на її наслідки, щоб отримати освіту, продовжувати свій розвиток, дослідження та відбудовувати Україну.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що студенти КПІ не тільки розумні, а ще і мужні. Вони йдуть воювати на фронт та віддають життя за Україну. Так, у травні на війні загинула 19-річна студентка інституту Олександра Анік'єва. Вона пішла на захист країни добровільно, спочатку служила в лавах територіальної оборони, а потім у ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах