Буча, яка стала всесвітньо відомою після російської окупації, сьогодні відзначала день міста

Буча, яка стала всесвітньо відомою після російської окупації, сьогодні відзначала день міста.

Буча, яка стала всесвітньо відомою після російської окупації, сьогодні відзначала день міста. Фото: Бучанська міська рада

Події
24 вересня 2022 22:32

24 вересня місто Буча, яке постраждало внаслідок російської окупації навесні цього року, відзначало день міста. У Бучі відбулися святкові заходи.

Для першого дня народження міста після "бучанської різанини" та інших сумних подій, що відбувалися тут, було обрано слоган "Відстояли – відбудуємо".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє журналістка телеканалу FREEДОМ Лариса Зубенко, вранці пройшов молебень у храмі Святого апостола Андрія Первозванного. Фотографії цієї церкви обійшли всі світові видання – адже саме під його стінами після відходу російських окупантів було знайдено масове поховання мирних жителів, убитих російськими військовими.

Після служби у храмі мешканці міста масово відвідали цвинтар, щоб вшанувати пам'ять загиблих у війні. Потім пройшов благодійний велопробіг, учасники якого віддавали кошти на відновлення міста.

Ключі від 52 нових квартир з нагоди свята віддали учасникам АТО/ООС, воїнам-афганцям та ще одному військовому інваліду. Інші заходи проходили на футбольному полі – там грали матч, і в одній із місцевих арт-галерей.

У Бучі наразі відремонтували 3,5 тисячі будівель та споруд. При цьому всього постраждало у війні їх значно більше – 26 тисяч. У ці дні головна увага приділяється ремонту котелень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах