Російські військові у лютому під Києвом влаштували справжнє "полювання" на мирних українців - фото та відео

Російські військові у лютому під Києвом влаштували справжнє "полювання" на мирних українців - фото та відео.

Російські військові у лютому під Києвом влаштували справжнє "полювання" на мирних українців - фото та відео. Фото: npu.gov.ua

Події
28 вересня 2022 22:55

Військові країни-окупанта розстрілювали цивільні автомобілі українців у Гостомелі. В результаті було вбито 11 і поранено 15 людей. Учасникам військового злочину українськими правоохоронними органами оголошено підозру.

Події відбувалися на другий день російського вторгнення - 25 лютого. У Гостомелі російські військові відкрили вогонь по 12 автомобілям мирних українців на одній ділянці дороги. Найменша кількість кульових отворів в одному з авто – 38, рекорд же – 178 попадань по одному автомобілю. У цих авто їхали люди, які хотіли якнайшвидше втекти з місця бойових дій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Деталі кривавих подій лютого були розказані Головою Національної поліції України Ігорем Клименком. Нацполіція відкрила кримінальні справи за фактом порушення законів та звичаїв війни. Завдяки слідчим діям з'ясувалося, які військовослужбовці займалися розстрілами українців. Також стало відомо, що головною метою російського підрозділу у Гостомелі був захід до Києва, заняття урядового кварталу та вбивство вищого керівництва України.

Один із постраждалих - громадянин Німеччини, він їхав забрати свою жінку з дитиною. 25 лютого він машиною їхав з Києва і на під'їзді до Гостомеля по ньому відкрили вогонь. На щастя, він залишився живим і через кілька днів він зміг все-таки забрати свою сім'ю і виїхати.

Ще одна жертва окупантів – громадянин Росії, який постійно проживав у Гостомелі. Він намагався виїхати до Києва на своєму авто, його машину обстріляли і він згорів у ній живцем.

Мешканець Чернігівської області на "Жигулях" потрапив під вогонь БТР російських військ, також по ньому стріляли з автоматів. Незважаючи на те, що машина була вся в кулях, водій залишився живим, хоча і був тяжко поранений.

Ще одна жертва – жінка, що їхала до своєї дитини. Вона побачила "Жигулі", під якими лежав поранений чоловік, про якого йшлося в абзаці вище. Вона зупинилася, щоби запитати, чи може чимось допомогти, і в цей момент росіяни відкрили вогонь і по ній. Закривавлена жінка змогла вибратися з автомобіля та побігла через дорогу до лісу.

Автомобілі росіяни розстрілювали для розваг, як на сафарі, наголошують у розслідуванні поліції. Глава Нацполіції обіцяє, що всі винні у цьому та інших страшних злочинах проти мирного населення України не уникнуть покарання. Їм не сховатися.

Фото: npu.gov.uaФото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.uaФото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.uaФото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.uaФото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.uaФото: npu.gov.ua

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах