Куди піти в Києві цих вихідних 1-2 жовтня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Події
30 вересня 2022 15:44
Куди піти в Києві цих вихідних 1-2 жовтня 2022 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 1-2 жовтня

Подорож Сонячною системою

Це захоплююча подорож Сонячною системою і на власні очі побачити космічні пейзажі всіх планет. Під час перегляду кожен мандрівник сидітиме в кріслі справжнього пілота і дивитиметься у зоряне небо, ніби він керує зорельотом як справжній джадай Люк Скайуокер. Під час подорожі заплановано 8 зупинок, саме стільки планет у нашій Сонячній системі.

Коли: 1-2 жовтня, 13:30, 16:00, 18:30

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Підпільний Stand Up

Любителям гострого гумору варто відвідати Підпільний Stand Up, де глядачів розважатимуть коміки.

Коли: 1-2 жовтня, 16:00

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Твій хтось"

Коли є автор, зведений у ранг національної спадщини, цікаво підкрастися під "хрестоматійні котурни" і зустрітися і зустрітися віч-на-віч з людиною. У виставі "Твій хтось" за матеріалами листів, щоденників та драматичних творів Лесі Українки ми відкриваємо її справжню - ексцентричну, сильну, вольову, щасливу в багатьох речах кохану та кохану жінку. Звісно, вона боролася з тяжкою хворобою. Але ця боротьба була ще однією сходинкою для того, щоб прориватися у найвищі сенси та відкривати європейську Україну.

Коли: 1-2 жовтня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Містика Києва"

Це пішохідна екскурсія загадковими місцями одного з найтаємничіших міст Європи. Андріївський узвіз, Лисі гори, прокляті будинки, легенди та історій, від яких холодить кров, чекають на вас. Ця екскурсія буде цікавою не лише гостям столиці, а й киянам.

Коли: 1 жовтня, 15:30

Де: ст. м. "Контрактова площа", біля фонтану "Самсон"

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Занадто одружений таксист"

Герой із репутацією тихоні-сім'янина до якогось часу примудрявся вести подвійне життя: дві родини, дві милі дружини, які навіть не підозрюють одна про одну. Однак випадковість докорінно змінила спокійне існування велелюбного таксиста. Ризикуючи бути викритим, він плутається в надрах свого вигадки, звідки повернутися вже неможливо.

Коли: 1 жовтня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 1 жовтня, 17:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Симфонічні The Prodigy

Симфонічний GosOrchestra зіграє програму "Симфонічні The Prodigy". Нечасто хіти британців можна почути у подібному виконанні. Voodoo People, Breathe, Omen, Firestarter – усі ці пісні в аранжуванні від Усеїна Бекірова зазвучать цього вечора.

Коли: 1 жовтня, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 390–790 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Безіменная зірка"

Несподівано однієї весняної ночі в заштатному провінційному містечку Румунії зупинився столичний експрес-поїзд, який завжди проходив повз. У поїзді їхала надзвичайна пасажирка, яка не мала квитка. Волею долі на тому ж вокзалі виявився молодий чоловік, талановитий учитель космографії, який забіг до начальника вокзалу забрати довгоочікувану книгу. Ці двоє випадково зустрілися. Вона - Мона, доглянута красуня, у чарівній вечірній сукні, напарфомлена та вишукана. Він - Марін Мирой - романтичний філософ, з чарівною усмішкою та вмінням захопити співрозмовника своєю наукою. Цієї ночі зірки зробили свою справу, все склалося якнайкраще. А ось що буде наступного ранку? Чи вдасться закоханим зберегти свої почуття? На чию користь Мона зробить свій вибір, що і хто керуватиме нею? Із чим залишиться Марін Мирой? Адже, за його словами: "Жодна зірка ніколи не відхиляється і ніколи не зупиняється на своєму шляху".

Коли: 2 жовтня, 16:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Фальшива нота"

Ця вистава про кохання та ненависть, у всі часи. Про доброту, яка проявляється в найекстремальніших ситуаціях, про людську підступність, безкорисливість, зраду і справжню душевну порядність. А ще про велику музику, без якої немає місця на землі. Майже детективна історія, де герої тримають зал у напрузі протягом усієї вистави.

Коли: 2 жовтня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах