У Києві попрощалися з азовцем "Хірургом", тіло якого знайшли у братській могилі

У Києві попрощалися з азовцем "Хірургом", тіло якого знайшли у братській могилі.

У Києві попрощалися з азовцем "Хірургом", тіло якого знайшли у братській могилі. Фото: ТСН

Події
02 жовтня 2022 20:00

У столиці попрощалися з 22-річним бійцем полку "Азов" Віталієм Харчуком з позивним "Хірург". В останню путь бійця проводили рідні і побратими на вулиці, де він виріс.

"Хірург" загинув ще в березні у Маріуполі, однак весь цей час рідні не могли знайти тіло військового. Нещодавно під час ексгумації братської могили ідентифікували Віталія Харчука, повідомляє ТСН.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

За словами матері загиблого, син телефонував востаннє 20 березня, і після цього його дуже довго шукали.

"Хірург" боронив Маріуполь до останнього. І навіть тоді, коли його рота уже не мала можливості дістатись "Азовсталі", ще заспокоював рідних, що все гаразд.

У Києві попрощалися з азовцем "Хірургом", тіло якого знайшли у братській могилі.У Києві попрощалися з азовцем "Хірургом", тіло якого знайшли у братській могилі. Фото: ТСН

У березні азовець знищив три танки, його робота, як кажуть, була “по місту”. В останній бій довелося йти, коли їх притиснули до моря.

"Був прорив з морського порту, і після цього бою з його роти практично всі лягли, їх дуже бомбардували", – каже матір загиблого воїна.

У Києві попрощалися з азовцем "Хірургом", тіло якого знайшли у братській могилі.У Києві попрощалися з азовцем "Хірургом", тіло якого знайшли у братській могилі. Фото: ТСН

Вже пізніше, Україні вдалося обміняти тіла 43 загиблих оборонців Маріуполя. Більшість із них поховали у місті Дніпро, не ідентифікованими, Віталій був серед них. "У серпні ми знайшли його тіло в Дніпрі, впізнали його за татуюванням... Я знала, що він піде, він за характером такий, дуже бойовий, він ніколи ховатись не буде. У нього оголене відчуття справедливості було", - додає мама.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах