Карта бойових дій в Україні 6 жовтня

Карта бойових дій в Україні 6 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 6 жовтня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
06 жовтня 2022 07:59

Сьогодні, 6 жовтня в Україні розпочалась 225-а доба з початку повномастабної війни в Україні, розпочатої Російською Федерацією. Український контрнаступ, який почався в Харківській області, ще не завершився і активно просувається на Луганщину. Вчора російські війська завдали першого з червня удару по Київській області з безпілотника Шахед-136.

ЗСУ, ймовірно, консолідували позиції та перегрупувалися на півночі Херсонської області після досягнення значних успіхів протягом останніх 48 годин. Російські джерела повідомляли про підготовку наступу українців на північний захід, захід і північний схід від Херсона.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 6 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 6 жовтня.Карта бойових дій в Україні 6 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Українські війська досягли успіхів у північно-західній частині Луганської області поблизу Сватового. На зображеннях у соціальних мережах українські війська видно в Греківці та Макіївці, двох населених пунктах Луганської області за 20 км на південний захід від Сватового.

Ймовірно, також вони продовжили наступ у північно-східній частині Харківської області в районі Куп’янська. Українські сили просувалися в напрямку Орлянки (8 км на схід від Петропавлівки) через "сіру зону" між Петропавлівкою та Вільшаною.

Карта бойових дій в Україні 6 жовтня.Карта бойових дій в Україні 6 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

ЗСУ консолідували позиції на півночі Херсонської області та перегрупувалися 5 жовтня, коли російські війська намагалися відновитися після нещодавнього наступу українських військ. Наші військові звільнили Любимівку, Хрещенівку, Золоту Балку, Біляївку, Українку, Велику Олександрівку, Малу Олександрівку та Давидів Брід

Наразі  ЗСУ готуються до наступальних дій на північний захід від Херсона.

Карта бойових дій в Україні 6 жовтня.Карта бойових дій в Україні 6 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Окупанти продовжили наземні атаки в Донецькій області. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські атаки на південний схід від Сіверська поблизу Виїмки (8 км на південний схід від Сіверська) та Спірного (13 км на південний схід від Сіверська); на та на південь від Бахмута поблизу Зайцевого (8 км на південний схід від Бахмута), Майорська (20 км на південь від Бахмута), Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута); і на північ від Бахмута біля Бахмутського (10 км на північний схід від Бахмута).

Глава ДНР Денис Пушилін продовжує стверджувати, що українські війська відступають з позицій у Бахмуті, хоча ISW не може незалежно перевірити російські заяви про виведення українських військ.

Карта бойових дій в Україні 6 жовтня.Карта бойових дій в Україні 6 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжували наносити артилерійські, авіаційні та ракетні удари на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській та Миколаївській областях[40]. Українські джерела повідомили, що російські війська завдали ударів по інфраструктурі міста Запоріжжя ракетами "Іскандер".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах