У Києві знешкодили банду, якою із РФ керував колишній нардеп Ілля Кива

У Києві знешкодили банду, якою із РФ керував колишній нардеп Ілля Кива.

У Києві знешкодили банду, якою із РФ керував колишній нардеп Ілля Кива. Фото: СБУ, колаж Vgorode

Події
07 жовтня 2022 17:20

У Києві знешкодили злочинне угруповання, яким керував колишній народний депутат Ілля Кива, який зрадив Україну і втік до РФ.

Учасники угруповання входили до громадського об'єднання "Патріоти – за життя", підконтрольне Киві. Сам нардеп-зрадник зараз значиться у міжнародному розшуку за державну зраду, зазіхання на територіальну цілісність України та інші злочини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До втечі з країни ці "патріоти" виконували певні завдання. Наприклад, влаштовували провокації під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні, залучалися до так званої "фізичної підтримки" та охорони публічних виступів представників прокремлівської партії "ОПЗЖ" у центрі столиці. Про це повідомила прес-служба СБУ.

За участь у кожній такій "акції" вони отримували гроші від своїх "координаторів" із проросійської фракції.

У групуванні налічується щонайменше 12 осіб, які належать до кримінальних кіл. Організатор був на прямому зв'язку з Кивою, погоджував із ним усі дії до та після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Злочинці залишалися у Києві на випадок захоплення столиці солдатами РФ для підтримки окупантів.

Проте учасники банди вирішили організувати наркобізнес, щоб отримувати додатковий "прибуток".

Під час обшуків у злочинців знайшли вогнепальну зброю та патрони до неї.

Так, фігурантам незабаром повідомлять про підозру за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 307). Відкрито кримінальне провадження та проводиться розслідування. Учасникам угруповання планують обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Києві знешкодили банду, якою із РФ керував колишній нардеп Ілля Ківа.У Києві знешкодили банду, якою із РФ керував колишній нардеп Ілля Ківа. Фото: СБУ

У Києві знешкодили банду, якою із РФ керував колишній нардеп Ілля Ківа.У Києві знешкодили банду, якою із РФ керував колишній нардеп Ілля Ківа. Фото: СБУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах