Над Києвом з'явиться "захисний купол" від дронів країни-агресора

Над Києвом з'явиться "захисна баня" від дронів країни-агресора.

Над Києвом з'явиться "захисна баня" від дронів країни-агресора. Фото: скріншот youtube.com/c/ВійськоветелебаченняУкраїни

Події
07 жовтня 2022 20:52

Новий елемент протиповітряної оборони буде розгорнутий над Києвом. Актуальність цього кроку зумовлена регулярними атаками території України іранськими дронами-камікадзе "Шахід".

Проект захисту столиці України від дронів, що запускаються з території, зайнятої російською армією, буде реалізовано за допомогою спеціальних антидронних пеленгаторів-перехоплювачів. Фінансування проекту буде можливим завдяки іноземним донорам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Питання боротьби з дронами обговорюватимуться на форумі для розробників програмного забезпечення – Національному оборонному хакатоні. Купол із дронів "Муромець" ефективно працюватиме завдяки потужній мережі антидронних пеленгаторів-перехоплювачів, повідомляють novyny.co.ua.

Форум пройде в українській столиці вже скоро – з 19 по 21 жовтня. Підтримку форуму надає блок НАТО. Робоча група, до участі в якій залучать до 2000 айтішників, буде сформована українськими та канадськими фахівцями. У Києві вже побував президент канадського концерну з виробництва дронів Dragan Fly Кемерон Челл, він зустрічався з київськими чиновниками та обговорював із ними питання захисту Києва.

Нагадаємо, днями Vgorode писав, що в ніч на 5 жовтня російські війська завдали удару по інфраструктурі Білої Церкви. Для цього вони використовували іранські дрони-камікадзе Shahed-136 або, як їх ще називають, Герань-2. Збройні сили України за ніч збили кілька безпілотників, наші захисники вилітали на перехоплення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах