Хто був за кермом вантажівки, що вибухнула на Кримському мості, і яким маршрутом вона їхала

Ця вантажівка вибухнула на Кримському мості.

Ця вантажівка вибухнула на Кримському мості. Фото: Mash

Події
08 жовтня 2022 19:38

Стали відомі подробиці про водія вантажівки, яка, ймовірно, стала причиною знищення частини Кримського мосту, і звідки він виїхав у бік Керченської протоки.

Стало відомо, що фура, що вибухнула, виїхала у бік Криму з території Росії, з Краснодарського краю. О 9:30 ранку вчорашнього дня вона була у Павлівському районі, після цього перемістилася до Канівської, а 4 годині дня досягла Армавіра, передає Страна.UA з посиланням на телеграм-канал Mash.

Хто був за кермом вантажівки, що вибухнула на Кримському мості, і яким маршрутом вона їхала фото 1Хто був за кермом вантажівки, що вибухнула на Кримському мості, і яким маршрутом вона їхала фото 1

Стало відомо і про водія фури. Передбачається, що "шахід", що вибухнув у замінованій вантажівці, є Махір Юсубов, йому виповнився 51 рік.

Водій фури, що вибухнула.Водій фури, що вибухнула. Фото: t.me/stranaua/68445

Власником автомобіля був племінник загиблого – мешканець Краснодара Самір Юсубов. Родичі загиблого впізнали його за відео, яке збереглося з огляду автомобіля.

Також стало відомо від родичів, що Махір фактично мав фуру, а на племінника вона була записана лише номінально. Махір професійно займався вантажоперевезеннями.

Самір записав відео, на якому підтверджує цю версію:

На даний момент загадкою є, чому остання ділянка шляху до мосту, яку можна було проїхати за півгодини, фура йшла аж 6 годин. Де вона зупинялася і що при цьому відбувалося – поки що неясно.

Страна.UA з посиланням на російське ЗМІ РБК, що має джерело в силових структурах РФ, повідомляє, що водій вантажівки не знав, що перевозить. Начебто він знайшов замовлення на перевезення добрив через інтернет, і в дорозі ні про що не підозрював.

Також стало відомо, що мостом вже запущено рух легкових автомобілів та автобусів - адже підірвана виявилася лише половина дорожнього полотна. Вантажні машини долатимуть Керченську протоку на поромах, вже є відео першої фури, що заїжджає на пором.

Також повідомляється, що потяги з Криму вже виїжджають на територію Росії, що означає, що рух залізничним мостом відновлено.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах