Лукашенко та Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ

Лукашенко та Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

Лукашенко та Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Фото: прес-служба Кремля

Події
10 жовтня 2022 13:21

Сьогодні, 10 жовтня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про договір із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним створити на території Білорусі спільне регіональне угруповання військ.

Так він анонсував повернення незабаром на територію Білорусі російських військових. Це рішення він пояснив бажанням уникнути нападу з боку України, який нібито раніше планувався.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У зв'язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози досягне нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо використовувати групування Союзної держави. Основа цього угруповання – армія, Збройні сили Республіки Білорусь, – заявив Лукашенко.

За його словами, створювати ці угруповання почали два дні тому. Також він розповів своїм підлеглим, що Україна нібито планує завдати ударів територією Білорусі, передає "Белта".

На його думку, хоч українцям абсолютно не потрібно відкривати другий фронт на північних кордонах України, процес нібито пішов і їх штовхають господарі до розв'язання війни проти Білорусі, щоб розібратися заодно і з Росією, і з Білоруссю.

Лукашенко запевняє, що з неофіційних каналів учора, 9 жовтня, отримав попередження про удар, що готується по Білорусі з території України, і пообіцяв на це жорстко відповісти.

- Моя відповідь була простою: "Доведіть президентові України та іншим божевільним, що Кримський міст їм здасться квіточками, якщо вони торкнутися своїми брудними руками хоч до одного метра нашої території", - заявив Лукашенко.

При цьому він заспокоював білорусів, що мобілізацію в країні не проводитимуть.

Нагадаємо, сьогодні, 10 жовтня, вранці територією України було завдано масованих ракетних ударів. Російські війська випустили понад 75 ракет, проте близько половини вдалося збити нашим системам ППО. У Києві було кілька "прильотів", внаслідок чого постраждали мирні жителі та було пошкоджено об'єкти інфраструктури. На даний момент відомо як мінімум про вісім загиблих та 24 постраждалих.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах