Чому пішохідний "міст Кличка" у Києві витримав ракетний удар

Чому пішохідний "міст Кличка" у Києві витримав ракетний удар.

Чому пішохідний "міст Кличка" у Києві витримав ракетний удар. Фото: Vgorode

Події
10 жовтня 2022 17:13

Сьогодні вранці, 10 жовтня, армія РФ завдала по Україні масованих ракетних ударів. Частина ракет прилетіла до Києва, пошкодивши об'єкти інфраструктури. Внаслідок обстрілу постраждав також велосипедний "міст Кличка" біля Арки Свободи українського народу (прим. ред. - колишня Арка дружби народів).

Нагадаємо, російські війська випустили понад 75 ракет, проте близько половини вдалося збити нашим системам ППО. У Києві було кілька "прильотів", внаслідок чого постраждали мирні жителі та було пошкоджено об'єкти інфраструктури. На даний момент відомо як мінімум про п'ятьох загиблих і 51 потерпілого.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Губернатор Миколаївської області Віталій Кім поділився відео одного із "прильотів" у Києві. На ролику видно, що ракета вибухнула під пішохідним мостом, що пролягає над Володимирським узвозом. Однак міст встояв і вибух його не зруйнував - були лише частково пошкоджені шибки, а також залишилися сліди кіптяви від вибухової хвилі.

На На

На На

На На

На відео "прильоту" з іншого ракурсу помітно, що в цей момент мостом йшов чоловік, але, на щастя, він не постраждав і відразу після вибуху пішов звідти.

Як згодом з'ясувалося, "міст Кличка" був побудований із сталі, виготовленої на знаменитому металургійному заводі "Азовсталь" у Маріуполі. Саме на цьому заводі бійці полку "Азов" більше місяця тримали оборону у боях із російськими окупантами.

"Азовсталь" стала символом незламності для українського народу. А цей випадок довів, що стійкі також споруди, виготовлені зі сталі з цього заводу. На будівництво мосту пішло 700 тонн металу, повідомляє MetinvestMedia.

Після того, що сталося, міст перекрили з метою безпеки і щоб перевірити об'єкт - по ньому зараз не пройти, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Вирва від ракетного удару знаходиться під мостом.

Вирва від ракети, що прилетіла біля мосту.Вирва від ракети, що прилетіла біля мосту. Фото: Vgorode

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах