У "Дії" відновили послуги з реєстрації нерухомого майна та ВПО

У "Дії" відновили послуги з реєстрації нерухомого майна та ВПО.

У "Дії" відновили послуги з реєстрації нерухомого майна та ВПО. Фото: cnaprv.gov.ua

Події
15 жовтня 2022 13:49

На порталі "Дія" знову стала доступна послуга з державної реєстрації прав на нерухоме майно та послуга для внутрішнього переміщених осіб.

В п'ятницю, 14 жовтня, про це повідомили у Мінцифрі.

У Мінсоцполітики наголосили, що послуга для ВПО пройшла технічне оновлення та вже доступна як новим, так і "старим" користувачам. Українці, які хочуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи, можуть зробити це в "Дії". Нині послуга працює стабільніше а заявки обробляються швидше.

Власники нерухомості міста Харкова та Чугуївського району Харківської області, Тернополя, Львівської області можуть реєструвати нерухоме майно на порталі "Дія". Згодом перелік міст розшириться.

Реєстрація нерухомого майна в "Дії" вбереже вас від підробки документів та шахрайський схем. Реєстрація підтверджує, що саме ви — законний власник майна. Тому ніхто не зможе привласнити вашу нерухомість.

Більшість нерухомого майна, яке існує в Україні, зареєстровано до 2013 року. Багато відомостей про нього зберігаються не в електронному реєстрі, а у паперовій формі в архівах регіональних бюро технічної інвентаризації.

Під час повномасштабного російського вторгнення чимало таких архівів окупанти знищили або розікрали. І, відповідно, про ваше законне право на нерухомість держава може не знати. 

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що український бренд "Дія" отримав бронзову нагороду на міжнародному фестивалі Cannes Lions Awards 2022.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах