Німецький інвестор профінансує оновлення Житнього ринку

Німецький інвестор профінансує оновлення Житнього ринку.

Німецький інвестор профінансує оновлення Житнього ринку. Фото: the-village.com.ua

Події
15 жовтня 2022 15:08

Житній ринок, що знаходиться на вулиці Верхній Вал, 16, є найдавнішим діючим ринком Києва. Він вже давно потребує масштабного оновлення – як зовнішнього вигляду будівлі, так і різних внутрішніх мереж.

Про те, що до реконструкції будинку Житнього ринку та навколишньої території планує долучитися німецький підприємець Флоріан Болен, розповів в.о. директора Житнього ринку Євген Шевченко.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

За його словами, фінансування на реконструкцію ринку можна отримати з бюджету КМДА, або у приватного інвестора. Однак керівництво ринку обрало другий варіант й на відкритому аукціоні передало в оренду частину ринку.

 Частину приміщень ринку передали в оренду приватному інвестору з подальшим розміщенням там закладів громадського харчування та надання послуг населенню. Про продаж мова не йшлася, адже Житній є комунальною власністю.

Після оновлення цільове призначення будівлі не зміниться, вона продовжить виконувати функцію сільськогосподарського ринку. На першому поверсі можна буде придбати фермерські продукти, а на другому хочуть розмістити пивоварні, сироварні, пекарні, фудкорти та дитячу зону. Нові заклади будуть розміщені виключно у вільних наразі приміщеннях будівлі.

Зовнішній вигляд ринку не зміниться, адже одна з цілей реновації – саме зберегти автентичну модерністську будівлю 1980 року.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у Києві на Лисій горі хочуть створити Національне меморіальне військове кладовище, але активісти "Української природоохоронної групи" виступили проти будівництва на заповідній території.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах