В Україні подорожчає вартість оформлення паспортів

В Україні подорожчає вартість оформлення паспортів

В Україні подорожчає вартість оформлення паспортів Фото: news.finance.ua

Події
19 жовтня 2022 17:53

Уряд України затвердив нові тарифи на термінове оформлення ID-карток та закордонних паспортів. Подорожчання діятиме з наступного місяця.

У відповідній ухвалі також обговорюється підвищення цін на оформлення паспортів у звичайному режимі, але після закінчення військового стану.

Які ціни на термінове оформлення?

Так, з 1 листопада оформлення ID-картки протягом 10 робочих днів коштуватиме 496 гривень. Раніше ця послуга коштувала 252 гривні.

Закордонний паспорт протягом 3-7 робочих днів зроблять за 992 гривні замість 704 гривень, які були потрібні раніше.

При цьому варто зазначити, що вище зазначена вартість лише адмінпослуг. За бланки потрібно платити окремо. Раніше вартість бланків становила 246 гривень за бланк для оформлення ID-картки та 381 гривню за бланк для оформлення закордонного паспорта.

Таким чином, остаточна вартість термінового оформлення може становити від 742 та 1373 гривень за ID-картку та закордонний паспорт відповідно. Однак точну вартість бланків окремо не вказали, тому не виключено, що вони також могли подорожчати.

Що буде із цінами після війни?

Через півроку після закінчення військового стану підвищаться ціни на 20-денне оформлення ID-карток та закордонних паспортів.

Так, за ID-картку поки що можна платити 126 гривень, але пізніше вартість послуги подорожчає до 248 гривень. За закордонний паспорт поки що просять 352 гривні, але ціна зміниться до 496 гривень.

Нагадаємо, що йдеться про вартість лише адмінпослуг. За бланки доведеться платити окремо від 246 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах