У Київській області знайшли смертельно небезпечну сибірку

Мікрофотографія бацил сибірки.

Мікрофотографія бацил сибірки. Фото: wikipedia.org

Події
19 жовтня 2022 21:36

У домашньої тварини з Обухівського району Київської області знайшли збудника сибірки. Захворювання може передаватися людям і є смертельним.

Сибірка була знайдена у фермерському господарстві у патологічному матеріалі кози. Це сталося у колишньому Богуславському районі Київської області (нині – Обухівський район).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про тривожну знахідку повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Київській області. Там запевняють, що вже вживаються всі необхідні у таких випадках заходи.

Також Держпродспоживслужба попереджає, що сибірка - смертельно небезпечне захворювання. Тому необхідно дотримуватись гігієнічних норм, у тому числі купувати м'ясо тільки в тих місцях, де є контроль якості.

Сибірка потрапляє до людей від контакту із зараженою твариною через шкіру (а саме через подряпини або порізи). Другий спосіб заразитися – з'їсти заражене м'ясо. Хороша новина, що це захворювання не передається від людини до людини.

Симптоми у хвороби такі: сильний головний біль, висока температура, загальне нездужання, сильні біль у грудях і задуха (у разі легеневої форми), діарея з кров'ю, ріжучі болі в животі і блювання з кров'ю (при кишковій формі).

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах