Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Події
21 жовтня 2022 16:31
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними. Фото: pexels.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та національної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 22-23 жовтня:

Виставка Хризантем

На Співочому полі висадили сотні тисяч бутонів хризантем. Мешканців Києва та внутрішніх переселенців запрошують насолодитись різноманітними квітковими композиціями, яскравими фотозонами, а також зонами відпочинку та дозвілля.

Коли: 22-23 жовтня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: Дорослий квиток – 100 гривень, дитячий – 25 гривень. Вхід для пенсіонерів, людей з інвалідністю І-ІІІ категорій та представників ЗСУ безкоштовний. Вхід для ВПО зі знижкою 50%. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дірявий експрес"

Молодість пролетіла так швидко, у гонитві за примарними ідеалами. Проте так хочеться простого людського щастя. Звернувшись до фахівця таролога, астролога та нумеролога, наша героїня пускається в авантюру. Подія відбудеться у призначений день, місце та час. Остання можливість встигнути на поїзд, що йде.

Коли: 22 жовтня, 15:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 250–300 гривень. Подробиці за посиланням.

Підпільний Stand Up

Любителям гострого гумору варто відвідати Підпільний Stand Up, де глядачів розважатимуть коміки.

Коли: 22 жовтня, 16:00

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сірі бджоли"

Вистава, заснована на романі українського письменника Андрія Куркова, розповідає про своєрідну "сіру зону", яка знаходиться всередині нас. Це історія про двох людей - останніх мешканців села, які опинилися у сірій зоні - між вільною та окупованою територією. Все життя вони одне одного недолюблювали, а тепер залишилися на межі двох світів. Тут немає тих, хто "за" і хто "проти", це просто дві людини, яким зручніше ходити в магазин у різні боки. Але тепер вони залишилися на теренах, підконтрольних двом державам.

Коли: 22 жовтня, 17:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 250–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тіні забутих предків"

У театрі "Берегиня" відбудеться містична вистава "Тіні забутих предків" у Києві за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм із Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташований на вулиці Миколайчука, поряд з будинком, де жив актор, і це ще не всі збіги. Режисер вистави Тетяна Матісова все дитинство та юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю чудову історію кохання глядачам.

Коли: 22 жовтня, 17:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Миколайчука, 2а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Оперета "Графіня Маріца"

Класична оперета угорського композитора Імре Кальмана вважається "найугорнішою", адже вона повністю просякнута національним колоритом. Яскраві персонажі залучені до історії кохання, а все це супроводжують угорські національні танці, музика та костюми з угорськими мотивами. Діалоги героїв осучаснили, тож оперета буде набагато зрозумілішою і ближчою глядачеві.

Коли: 22 жовтня, 17:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 150–400 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Перший контакт"

"Перший контакт" - термін, що означає першу зустріч мешканців Землі із представниками позаземного розуму. Але у виставі відбудеться не просто перший контакт, а ще й перший сексуальний контакт. Головному герою Колі, втрачати нічого, він готовий на все. Життя на Землі не залагодилося і він в рамках проекту дослідження космосу, вирушає в далекі дали, назустріч пригодам.

Коли: 22 жовтня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Суботній Stand Up

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал.

Коли: 22 жовтня, 18:00

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Імперія Ангелів"

Вистава заснована на бестселері Бернара Вербера. В основі сюжету лежить історія про людину, яка потрапила на небеса і стала ангелом-охоронцем. Тепер його завдання - врятувати душі трьох людей: витонченого французького письменника, слов'янського хлопця-безпритульника, вбивці та американки, яка здобула титул "Міс Всесвіт".

Коли: 22 жовтня, 18:00

Де: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 190–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Занадто одружений таксист"

Герой із репутацією тихоні-сім'янина до якогось часу примудрявся вести подвійне життя: дві родини, дві милі дружини, які навіть не підозрюють одна про одну. Однак випадковість докорінно змінила спокійне існування велелюбного таксиста. Ризикуючи бути викритим, він плутається в надрах свого вигадки, звідки повернутися вже неможливо.

Коли: 23 жовтня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 170–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Каліки"

Ця історія буде смішною і трохи сумною, але зрештою веселою. Навіть коли один із вас – смертельно хворий, а інший – пасажир інвалідного візка. Все одно можна танцювати, сподіватися та говорити про дівчат. Можна не лише співчувати, а й допомагати один одному. Зрештою, можна просто дуріти, як усі інші підлітки.

Коли: 23 жовтня, 17:00

Де: Театр "Золоті Ворота"

Адреса: вулиця Шовковична, 7а

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Фрі"

Це психологічний трилер, який починається з, здавалося б, невинної розмови в аеропорту в очікуванні літака, що затримується. Жером просто хоче скоріше полетіти, але ласий на промови Текстор починає виливати перед ним свою душу, розповідаючи історії одна дивніше за іншу.

Коли: 23 жовтня, 17:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 120–300 гривень. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Це комедійне ток-шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили зрадницьку або навпаки перемогу. Мета через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку Також наприкінці шоу глядачі можуть розповісти свої новини, і як бонус за кращу новину ми маємо приємний подарунок.

Коли: 23 жовтня, 19:00

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах