Вчора пострілом з пістолета було вбито в Києві добровольця ДФТГ "Свобода": подробиці та фото

Вбитий зі своєю дружиною та дитиною.

Вбитий зі своєю дружиною та дитиною. Фото: facebook.com/andriy.illenko

Події
22 жовтня 2022 21:05

Вбивство з пістолета на вулицях Києва – подія резонансна, вона привернула до себе увагу громадськості. Поліція спрацювала дуже швидко та підозрюваних затримали.

Нагадаємо, вбивство сталося вчора, 21 жовтня. Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, стрілець їхав позашляховиком Lexus і в якийсь момент зустрівся на дорозі з автомобілем Hyundai. Водії почали сваритись. Внаслідок конфлікту пасажири позашляховика побили опонента, а водій вистрілив у нього. Від отриманих травм чоловік незабаром помер, а стрілець із товаришами встигли втекти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Втекти надовго від поліції трьом підозрюваним не вдалося. Незабаром їх затримали. Двом, хто побив потерпілого, загрожує ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України, а водієві, який його застрелив – більш сувора стаття: ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України, за нею він може опинитися за ґратами на 15 років.

Вбитий чоловік - Олексій Щербіна, він був добровольцем батальйону тероборони "Свобода" і незабаром мав вирушити до армії у складі батальйону "Свобода". Про це повідомив у своєму Фейсбуці заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

За словами Іллєнка, ситуація, що склалася, вражає своєю абсурдністю: "троє" відморозків на "Лексусі" влаштували розбірки у дворі у форматі три на одного, влаштували бійку, а потім дістали зброю і почали стріляти на поразку. На київському дворі. Серед білого дня. Стріляти в людину у військовій формі".

У загиблого Олексія була дружина та дитина. Стали відомі прізвища трьох напавших на нього: Ігнатенко Леонід Іванович, Котирло Ігор Валерійович та Вільценюк В'ячеслав Володимирович. Їхня справа розглядається в Голосіївському суді Києва. Запобіжним заходом сьогодні, 22 жовтня, було обрано взяття під варту без права вийти під заставу.

Олексій Щербіна.Олексій Щербіна. Фото: facebook.com/andriy.illenko

Затримані за побиття та вбивство.Затримані за побиття та вбивство. Фото: Київ Оперативний
Затримані за побиття та вбивство.Затримані за побиття та вбивство. Фото: Київ Оперативний

Затримані за побиття та вбивство.Затримані за побиття та вбивство. Фото: Київ Оперативний
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах