Верещук попросила українських біженців не повертатися додому до весни

Верещук попросила українських біженців не повертатись додому до весни.

Верещук попросила українських біженців не повертатись додому до весни. Фото: slovoidilo.ua

Події
25 жовтня 2022 17:21

Українців, які виїхали за кордон з початку повномасштабного вторгнення РФ, просять залишитися там на зиму і повертатися додому не раніше, ніж настане весна.

Про це в ефірі телемарафону заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. За її словами, українцям по можливості слід перезимувати у тій країні, де їм вдасться тимчасово облаштуватись. Це допоможе уникнути зайвих навантажень на об'єкти критичної інфраструктури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До того ж не зникла загроза і нових ракетних або артилерійських обстрілів, так що сім'ї, що повернулися, наражають на небезпеку не тільки себе, але і своїх дітей.

При цьому Верещук зазначила, що вона хотіла б, щоб українці повернулися до рідної країни навесні, щоби разом відновлювати Харківську, Херсонську та інші області, які постраждали через бойові дії.

- Поки що давайте утримаємося, бо ми розуміємо, що ситуація лише погіршуватиметься і цієї зими нам потрібно вижити. Ось виживемо, переживемо зиму, а далі думатимемо про все інше, - заявила вона.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах