Карта бойових дій в Україні 29 жовтня

Карта бойових дій в Україні 29 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 29 жовтня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
29 жовтня 2022 07:59

Сьогодні, 29 жовтня, в Україні розпочалася 248-ма доба повномасштабної війни, розпочатої Російською Федерацією. В Росії закінчилась часткова мобілізація. Російські джерела стверджували, що українські війська вели контрнаступальні дії в напрямку Кремінної та Сватового, а також контрнаступальну операцію на північному заході Херсонської області.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 29 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 29 жовтняКарта бойових дій в Україні 29 жовтня Фото: www.understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що 28 жовтня українські війська продовжували контрнаступальні дії в напрямку Сватового та Кремінної. У Міноборони Росії стверджували, що російські війська відбили український штурм у напрямку Берестового Харківської області (20 км на північний захід від Сватове).

Карта бойових дій в Україні 29 жовтняКарта бойових дій в Україні 29 жовтня Фото: www.understandingwar.org

Українські військові повідомили, що 28 жовтня російські війська продовжували облаштовувати оборонні позиції на західному березі Дніпра. Український Генштаб повідомив, що 1000 мобілізованих прибули на західний берег Дніпра, деякі з них перемістилися до Червоного Маяк, Новорайськ і Зміївка приблизно за 20 км на північний захід від Берислава.

Речник Південного оперативного командування України Наталія Гуменюк заявила, що російські війська продовжують готуватися до вуличних боїв у місті Херсон і встановлюють оборону як на західному, так і на східному берегах річки. Радник голови Херсонської області Сергій Хлань додав, що російські війська також посилено мінують околиці Херсона та очищають лікарні від цивільних у місті, щоб підготуватися до лікування військовослужбовців. Заступник голови Херсонської окупаційної адміністрації Катерина Губарєва 28 жовтня заявила, що російські війська підготували місто Херсон до вуличних боїв, укріпивши перші поверхи будинків, поставивши мішки з піском і перевіривши на наявність українських «диверсантів».

Карта бойових дій в Україні 29 жовтняКарта бойових дій в Україні 29 жовтня Фото: www.understandingwar.org

28 жовтня російські війська продовжували атакувати Донецьку область. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми Бахмута; на північний схід від Бахмута поблизу Бахмтуське (11 км на північний схід від Бахмута), Зеленопілля (5 км на північний схід від Бахмута), Соледар (13 км на північний схід від Бахмута); і на південь від Бахмута біля Майорська.

Карта бойових дій в Україні 29 жовтня фото 1Карта бойових дій в Україні 29 жовтня фото 1

28 жовтня російські війська продовжували наносити звичайні повітряні, ракетні та артилерійські удари на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській та Миколаївській областях.  Українські джерела повідомляли, що російські війська завдали ударів по Нікополю в Дніпропетровській області та містах Миколаїв, Очаків і Березнегувате у Миколаївська область. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах