У Києві затримали посадовця, який вимагав гроші з рибалок

У Києві затримали посадовця, який вимагав гроші з рибалок.

У Києві затримали посадовця, який вимагав гроші з рибалок. Фото: Київська міська прокуратура

Події
29 жовтня 2022 10:43

Правоохоронці затримали посадовця регіонального управління Державного агентства рибного господарства за систематичне здирництва з рибалок.

Про те, що 62-річний посадовець організував схему здирництва за вилов риби у Дніпрі, повідомили у Київській міській прокуратурі.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

У ході слідства встановили, що за невтручання у господарську діяльність одного з підприємців та не створення йому штучних перешкод у роботі чоловіку щомісячно сплачували 20 тисяч гривень. Згодом посадовець збільшив цю суму до 30 тисяч гривень.

У разі відмови керівник підрозділу погрожував заблокувати вилов риби шляхом проведення постійних перевірок, а також вжити заходів, щоб скасувати відповідний спеціальний дозвіл. Працівники Державного бюро розслідувань затримали посадовця під час чергового збору данини у розмірі 30 тисяч гривень. Загалом правоохоронці задокументували отримання чоловіком 80 тисяч гривень хабарів.

За одержання неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням, посадовцю загрожує від п’яти до 10 років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У Києві затримали посадовця, який вимагав гроші з рибалок.У Києві затримали посадовця, який вимагав гроші з рибалок. Фото: Київська міська прокуратура

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у Києві чоловік обіцяв влаштувати на роботу в міністерство за 27 тисяч доларів. Для створення образу впливової людини він говорив, що має зв'язки у Верховній Раді та різних державних структурах.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах