Молдова висилає одного з дипломатів РФ у відповідь на падіння на території країни російської ракети

Російське представництво у Кишиневі, звідки буде вислано дипломата.

Російське представництво у Кишиневі, звідки буде вислано дипломата. Фото: point.md

Події
31 жовтня 2022 20:35

Один із співробітників посольства РФ в Республіці Молдова оголошений владою країни персоною нон грата. Це відповідь на падіння фрагментів російської ракети на територію Молдови, яка не бере участі у війні.

Нагадаємо, сьогодні вранці на півночі Молдови впали уламки російської ракети, про це заявило МВС країни. Жертв не зафіксовано, але вибиті вікна у кількох будинках. Ймовірно, ракета летіла на Новодністровську ГЕС, яка знаходиться за кілька кілометрів від українсько-молдавського кордону.

Ракета впала біля села Наславча Окницького району Молдови. МЗС Республіки Молдова не залишило без відповіді цей інцидент. Як повідомляє молдавське видання Point.MD, міністерство відповідно до положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини ухвалило рішення оголосити персоною нон грата одного з російських дипломатів, що знаходяться в Кишиневі.

31 жовтня о цим рішенні було повідомлено російське дипломатичне представництво. Молдавське МЗС заявило, що через ракетні удари по сусідній країні зростають ризики і для Молдови, і її громадяни "все більше відчувають на собі руйнівні наслідки війни". Також молдавські дипломати заявили, що атаки на енергетику України збільшують загрозу енергобезпеці Молдови.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах