Через 6 місяців після смерті у Києві змогли попрощатися з бійцем, загиблим на "Азовсталі"

Лише через 6 місяців після смерті у Києві змогли попрощатися з бійцем, загиблим на "Азовсталі".

Лише через 6 місяців після смерті у Києві змогли попрощатися з бійцем, загиблим на "Азовсталі". Фото: variant.com.ua

Події
10 листопада 2022 11:12

12 травня близько опівдня на "Азовсталі" загинув золотошукач, мандрівник, поліцейський та прикордонник В'ячеслав Матяш. Наприкінці травня тіло В’ячеслава повернули до Києва, однак попрощатися з ним змогли лише зараз.

Про те, що майору Матяшу посмертно присвоїли звання підполковника і нагородили орденом за мужність, йдеться в сюжеті ТСН.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

В’ячеслав Матяш мав освіту артилериста, але закінчивши училище вирішив мандрувати світом. Вирушив на Північ Китаю та до Монголії, де видобував золото, розповідає друг Михайло, з яким він колись разом працював у карному розшуку.

Сестра полеглого бійця Світлана пояснює, що родині довелося пройти 6 ДНК-експертиз, щоб принаймні бути впевненими - поховають свою рідну людину.

"Коли він телефонував до нас додому, він сподівався до останньої хвилини, що він вийде живим. Він жодної відпустки не провів за кордоном, він завжди їздив у село до рідної матері, підтримував завжди нас", - розповідає сестра.

На церемонію прощання в Михайлівському соборі зі шпиталю прийшли і дівчата-прикордонниці, яких нещодавно обміняли. Еліна, Олександра та Аліна згадують той самий день на "Азовсталі", коли втратили побратимів. "Завалило бункер авіабомбами там, де вони перебували, там загинуло разом із ним 7 військовослужбовців", - кажуть вони.

Лише через 6 місяців після смерті у Києві змогли попрощатися з бійцем, загиблим на "Азовсталі".Лише через 6 місяців після смерті у Києві змогли попрощатися з бійцем, загиблим на "Азовсталі". Фото: ТСН

У В’ячеслава Матяша залишилося двоє дітей - 12-річна Настя та 10-річний Руслан.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у столиці затримали 36-річного чоловіка, який систематично упродовж тривалого часу здійснював розпусні дії відносно 8-річної падчерки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах