Карта бойових дій в Україні 11 листопада

Карта бойових дій в Україні 11 листопада.

Карта бойових дій в Україні 11 листопада. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_officia

Події
11 листопада 2022 08:02

Сьогодні, 11 листопада, в Україні розпочалася 261-а доба повномасштабної війни, розпочатої Російською Федерацією. Українські сили неухильно просувалися в Херсонській області, коли російські війська відходять на східний (лівий) берег Дніпра.  Для завершення відведення Росії знадобиться деякий час, і бої триватимуть по всій Херсонській області, оскільки українські війська просуватимуться вперед і стикатимуться з заздалегідь підготовленими російськими оборонними лініями, особливо навколо міста Херсона.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 11 листопада.

Карта бойових дій в Україні 11 листопада.Карта бойових дій в Україні 11 листопада. Фото: www.understandingwar.org

10 листопада українські війська продовжили контрнаступальні дії на напрямку Сватове – Кремінна. Заступник начальника Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що українські війська просунулися на два кілометри у невстановленому районі Луганської області

Сергій Гайдай заявив, що російські війська переміщують велику кількість вантажів і багато резервів у напрямку Сватове-Кремінна, але зазначив, що українські сили продовжують обстрілювати головні шляхи постачання Росії.

Карта бойових дій в Україні 11 листопада.Карта бойових дій в Україні 11 листопада. Фото: www.understandingwar.org

10 листопада українські війська досягли значних успіхів по всій території Херсонської області. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що за минулу добу українські війська просунулися на 7 км і звільнили шість населених пунктів на напрямку Петропавлівка-Новорайськ (на Берислав) і просунулися на 7 км і звільнили шість населених пунктів на напрямку Первомайське – м. Херсон (на м. Херсон).

Російські джерела обговорювали українські наземні маневри в Херсонській області 10 листопада, деякі підтверджували, що українські війська взяли під контроль кілька населених пунктів на північний захід, захід і північний схід від Херсона [39]. Міністерство оборони Росії (МО) продовжувало наголошувати на заявлених ударах по українських районах концентрації через Херсонську область, що, ймовірно, відверне увагу від російських територіальних втрат.

Карта бойових дій в Україні 11 листопада.Карта бойових дій в Україні 11 листопада. Фото: www.understandingwar.org

10 листопада російські війська продовжили наступальні дії навколо Бахмута. Заступник начальника Генштабу України Олексій Громов повідомив, що російські війська продовжують зазнавати значних втрат на бахмутському напрямку, а представник Нацгвардії України Микола Уршалович заявив, що російські війська продовжують здійснювати самогубні спроби штурмувати українські позиції навколо Бахмута з «маніакальною наполегливістю». 

Українські війська відбили російські штурми біля Веселого, Невельського, Первомайського та Новомихайлівки, по всій дузі західної околиці Донецька. Бойовики «ДНР» заявили, що російські війська завдавали ударів по українських транспортах, складах боєприпасів і опорних пунктах в районі Первомайського.

Карта бойових дій в Україні 11 листопада.Карта бойових дій в Україні 11 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська почали будівництво оборонних укріплень другої лінії в Криму та на півдні України, що є стандартною військовою практикою, яка не обов’язково вказує на неминуче очікування Росії захистити Крим. 

ISW не вважає, що бойові дії в Україні зупиняться або зайдуть у глухий кут через зимову погоду, незважаючи на хибні припущення Заходу. Україна тримає ініціативу і готується до великої перемоги в Херсоні. Припинення вогню забезпечило б Кремлю паузу, яка йому відчайдушно потрібна для відновлення російських сил.

Фінансист Wagner Group Євгеній Пригожин дедалі активніше сперечається з петербурзькими чиновниками щодо розширення вербування Wagner Group у місті.

Речник командування ВПС України Юрій Ігнат заявив, що російські війська, ймовірно, сповільнять темпи своєї кампанії проти української інфраструктури.

Громадяни Росії продовжують виступати проти війни Росії в Україні через протести, незгоду в соціальних мережах і дезертирство з армії. Російські мобілізаційні зусилля спрямовують кадри до групи Вагнера. Російські окупаційні чиновники продовжують спроби розмивати українську національну ідентичність, водночас мобілізуючи мешканців окупованих Росією територій.
 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах