На Совках з'явився ще один ландшафтний заказник

На Совках з'явився ще один ландшафтний заказник.

На Совках з'явився ще один ландшафтний заказник. Фото: the-city.kiev.ua

Події
12 листопада 2022 15:09

Природну територію "Совська Пронька" планувати зробити заповідною зоною ще в лютому. Цей парк знаходиться між вулицями Колосковою, Крутогірною, Яблуневою, Сигнальною та провулком Яблуневим у Солом'янському районі Києва. Його орієнтована площа складає 10,31 га. Природну територію вирішили зробити ландшафтним заказником у рамках комплексного підходу до збереження лісових, водних об’єктів та біотичного різноманіття.

Прийняття такого рішення, зокрема, унеможливить забудову зеленого масиву Совків та сприятиме оздоровленню довкілля столиці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

11 листопада "Совську Проньку" офіційно оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Про це повідомили у Київській міській раді.

Таким чином міська влада забезпечила ефективне функціонування коридорів екологічної мережі Києва, а також захистила цінні природні комплекси та угрупування рідкісних рослин та тварин.

Лісовий масив "Совської Проньки" складається з вільхи, осики, граба, клена гостролистого та робінії. У центрі парку є ставок та джерело, з якого кияни часто беруть воду.

Такий цінний природний об’єкт засипався забудовниками, які хотіли побудувати на цьому місці нові об'єкти інфраструктури. Проте зараз це буде неможливо робити, адже "Совська Пронька" відтепер охороняється місцевою владою.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на території Київського політехнічного інституту зробили невеликий парк. Студмістечко засадили студенти та викладачі КПІ. Так уздовж вулиці Борщаговської з'явилися ряди грабів, дубів, каштанів, кленів та акацій.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах