Графіті Бенксі у Бородянці пропонують взяти під охорону та огородити склом

Графіті Бенксі у Бородянці пропонують захистити склом та взяти під охорону.

Графіті Бенксі у Бородянці пропонують захистити склом та взяти під охорону. Фото: instagram.com/banksy

Події
13 листопада 2022 15:03

Графіті, яке Бенксі намалював на одному із зруйнованих будинків у Бородянці, хочуть взяти під охорону та убезпечити склом.

Така пропозиція з'явилася у місцевій Facebook-групі "Моя Бородянка". Житель селища Валентин Моїсеєнко заявив, що їхній громаді варто скористатися несподіваним подарунком всесвітньо визнаного вуличного генія та зробити все, щоб із графіті нічого не трапилося.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, 11 листопада, всесвітньо відомий андерграундний художник графіті Бенксі підтвердив, що намалював графіті в селищі Бородянка, що постраждав від російської агресії в Київській області. У першому 2022 році пості в Instagram він розмістив фото з підписом: "Borodyanka, Ukraine". Художник зобразив дівчинку, що стоїть на руках, на руїнах однієї зі знищених армією РФ багатоповерхівок.

Є версія, що зображена дівчинка – це 11-річна українська гімнастка Катя Дяченко, яка загинула у Маріуполі під завалами власного будинку, куди влучив снаряд.

За словами Моїсеєнка, на найближчому засіданні виконавчого комітету порушать питання про те, щоб визнати малюнок Бенксі громади, що охороняється власністю, повісити про це повідомлення поряд з графіті, а також терміново знайти спонсорів, які б оплатили скляну огорожу, яка буде під охороною.

Коли настане час розбирати завали, оскільки житловий будинок можуть відбудувати, шматок стіни, де намальовано графіті, пропонують вилучити та помістити у майбутньому музеї окупації Бородянки. Або ж, якщо будинок не розбиратимуть, залишити все як є.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах