Карта бойових дій в Україні 16 листопада

Карта бойових дій в Україні 16 листопада

Карта бойових дій в Україні 16 листопада фото: bbc.com

Події
16 листопада 2022 07:58
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 16 листопада, розпочалася 266-та доба протистояння України збройній агресії Російської Федерації. Вчора армія РФ завдала найбільшої з початку повномасштабної війни серію ракетних ударів по критично важливій інфраструктурі України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 16 листопада.

Карта бойових дій в Україні 16 листопадаКарта бойових дій в Україні 16 листопада Фото: www.understandingwar.org

Офіційний представник командування ВПС України Юрій Ігнат повідомив, що російські війська випустили близько 100 крилатих ракет Х-101 та Х-555. Головною метою окупантів були об'єкти критичної інфраструктури. Український Генштаб також повідомив, що російські сили обстріляли українську інфраструктуру за допомогою десяти безпілотників. Українські ППО збили 73 російські крилаті ракети та всі дрони.

Удари наносили за цілями у Києві, Рівненській, Житомирській, Львівській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Полтавській, Вінницькій, Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Волинській та Харківській областях.

За оцінкою ISW, російські військові, ймовірно, використовували значну частину своїх систем високоточної зброї, що залишилися.

Повідомляється, що російське військове командування проігнорувало існуючі плани наступальних операцій на вугледарському напрямку і через нетерпіння направило погано навчені підкріплення для дорогих штурмів Павлівки. За словами бойовика формування "ДНР" Олександра Ходаковського, спочатку окупанти збиралися атакувати в районі Вугледару з двох напрямків. Однак незабаром стало зрозуміло, що погана підготовка підкріплень та їхня нездатність зв'язатися з командирами зробили плани нездійсненними. У результаті командири бригад повністю змінили план і направили усі російські сили у цьому районі для наступу на Павлівку Донецької області.

Карта бойових дій в Україні 16 листопадаКарта бойових дій в Україні 16 листопада Фото: www.understandingwar.org

Високі витрати, пов'язані з російським настанням на Павлівку, продовжують викликати критику на адресу російського військового керівництва.

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжували контрнаступ у напрямку Сватового та Кремінної, а ЗСУ атакували російську логістику у тилу Луганської області.

Карта бойових дій в Україні 16 листопадаКарта бойових дій в Україні 16 листопада Фото: www.understandingwar.org

Тим часом окупанти продовжували наземні атаки в районі Бахмута, Авдіївки та Вугледару. Генштаб України повідомив, що ЗСУ відобразили атаки російських сухопутних військ у районі Красногорівки та Первомайського на північно-західній околиці Донецька та Мар'їнки та Новомихайлівки на південно-західній околиці окупованого Донецька.

Карта бойових дій в Україні 16 листопадаКарта бойових дій в Україні 16 листопада Фото: www.understandingwar.org

За оцінкою ISW, російські логістичні маршрути з Криму на південь України, ймовірно, дуже зношені. Крім цього російські сили почали поповнювати свої запаси білоруської військової технікою.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах